Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Twitter wil nog dit jaar een donatiemodule introduceren

23 februari 2021

In navolging van andere sociale media komt Twitter mogelijk met een functie waarmee gebruikers fondsen kunnen werven onder hun volgers. Dat schrijft Nu.nl. Het idee zou al een tijdje op de plank liggen, maar nu komt het sociale medium met concretere plannen voor een betalingsmodule, kondigt Twitter-CEO Jack Dorsey aan.

Jack Dorsey, oprichter van Twitter (2019).
Jack Dorsey, oprichter van Twitter (2019). © Shutterstock // Frederic Legrand - COMEO

door Redactie Vf

Dorsey denkt dat de introductie van betaalmogelijkheden Twitter kan helpen met het ophalen van geld en helpt om meer betrokken te zijn bij de dagelijkse gebruikers van het platform. ‘Het eerste waar we ons op willen concentreren, is de economische stimulans voor mensen die bijdragen aan Twitter.’ Op dit moment verdient het sociale medium voornamelijk geld met de verkoop van advertenties.

Het bedrijf onderzoekt op dit moment nog hoe de betaalmogelijkheden eruit komen te zien. Mogelijk komt er daarnaast ook een abonnementenconstructie. Wanneer de functies worden gelanceerd is nog niet bekend, maar doel is om de plannen nog dit jaar te realiseren.

Geld ophalen via sociale media is niet per sé iets nieuws. Facebook en Instagram hebben al langere tijd de optie om fondsen te werven voor een persoonlijk of goed doel.

Bron: Nu.nl
Meer over Doneren Social Media Twitter Jack Dorsey

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close