Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Katie Docherty wordt algemeen directeur CIOF

Personalia

9 augustus 2021

Het Chartered Institute of Fundraising heeft Katie Docherty aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Zij zal haar positie aan het hoofd van het Britse lidmaatschapsorgaan per 8 oktober 2021 innemen, wanneer de termijn van interim algemeen directeur Dhivya O’Connor afloopt. Docherty wordt de eerste Schotse algemeen directeur van de organisatie en is de officiële opvolger van Peter Lewis.

Katie Docherty wordt per 8 oktober 2021 de nieuwe algemeen directeur van het CIOF.
Katie Docherty wordt per 8 oktober 2021 de nieuwe algemeen directeur van het CIOF. © Fundraising.co.uk

door Redactie Vf

Docherty werkte de afgelopen vijf jaar als algemeen directeur voor de Scouts Scotland, een organisatie die ruim 50.000 leden heeft. Daarvoor werkte ze als fondsenwerver, als senior manager voor ouderenfonds Age Scotland en als directeur van de vrijwilligersorganisatie ACOSVO.

‘Fondsenwervers hebben een sterk, uitgesproken en inspirerend CIOF nodig dat pleit voor excellentie in fondsenwerving, de hoogste ethische standaarden nastreeft en fondsenwervers machtigt en respecteert om een veilig milieu voor fondsenwerving te creëren, zodat ze succesvol kunnen zijn. Daarom ben ik enthousiast om de rol van algemeen directeur in te gaan vullen in deze zo kritieke tijd, en ik kijk ernaar uit om de komende maanden naar onze leden te luisteren zodat we samen aan die doelen kunnen werken’, aldus Docherty.

Periode van transformatie

Docherty wordt meteen met en zware taak belast. Het CIOF moet het vertrouwen van haar leden herstellen nadat er bezorgdheid was geuit over de afhandeling van gevallen van seksuele intimidatie die in het VK boven water kwamen in het fondsenwervende vak. In de afgelopen maanden heeft het CIOF naar eigen zeggen prioriteit gegeven aan de bescherming van het fondsenwervende beroep door een actieplan te lanceren om intimidatie, discriminatie en misbruik in de sector aan te pakken. CIOF vindt dat divers en sterk leiderschap aan de basis moet staan bij het streven naar cultuurverandering in de fondsenwervende sector.

Bron: EFA
Meer over Peter Lewis Directeur CIOF Dhivya O'Connor Katie Docherty

Gerelateerde berichten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close