Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Pim van der Feltz volgt Marc van den Tweel op bij Natuurmonumenten

Personalia

12 juli 2021

De nieuwe algemeen directeur van Natuurmonumenten luistert naar de naam Pim van der Feltz. Hij was tot vorig jaar de directeur van Google Nederland en start per 1 oktober 2021 als opvolger van Marc van den Tweel, die naar NOC*NSF verhuist.

Pim van der Feltz, per oktober 2021 de algemeen directeur van Natuurmonumenten.
Pim van der Feltz, per oktober 2021 de algemeen directeur van Natuurmonumenten. © LinkedIn-pagina

door Redactie Vf

‘Bescherming van natuur en landschap belangrijker dan ooit’

Volgens voorzitter van Natuurmonumenten Jeroen Dijsselbloem is de keuze voor Van der Feltz eentje die ‘nieuwe energie en inspiratie brengt in een periode waarin de bescherming van natuur en landschap groter is dan ooit’. Hij benadrukt ook: met Natuurmonumenten mag het goed gaan (de natuurorganisatie heeft ondertussen meer dan driekwart miljoen leden), maar voor de natuur zelf is het vijf voor twaalf.

Van der Feltz startte zijn carrière als auditor bij Shell en werkte negen jaar bij T-Mobile voordat hij in 2008 bij Google terecht kwam. Vorig jaar deed hij een stapje terug bij de ICT-gigant. Op dit moment is hij ook commissaris bij de NS-groep en lid van de Raad van Toezicht bij het Kröller Müller Museum.

Google en Natuurmonumenten

Van der Feltz is geen onbekende van Natuurmonumenten: ze werkten eerder samen aan een project. Ze maakten toen met Google Street View een aantal natuurgebieden beschikbaar, waaronder het normaal gesproken ontoegankelijke Waddeneiland Griend. ‘Nu kan iedereen daar vanuit zijn eigen huiskamer in verdwalen. Ik vind het een prachtige illustratie van hoe we op nieuwe manieren natuur toegankelijk kunnen maken voor iedereen’, aldus van der Feltz.

‘Ik ben altijd veel buiten geweest en geniet mateloos van de rijkdom van het Nederlandse landschap. Van de uiterwaarden van onze grote rivieren tot de ruigte op onze Waddeneilanden en, bijvoorbeeld, de heuvellandschappen rondom Nijmegen. Lopend of fietsend genieten van die natuur brengt me ook persoonlijk evenwicht en geluk. Juist daarom vind ik het zo belangrijk om onze natuur te versterken, voor onze generatie en die van onze kinderen. Ik vind het een eer om me ervoor in te mogen zetten dat nog verder uit te bouwen,’ aldus Van der Feltz.

Meer over Marc van den Tweel Natuurmonumenten Natuur Directeur Pim van der Feltz

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close