Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Tikkie bestaat vijf jaar: zeven miljoen gebruikers

Nieuws

28 juni 2021

De populaire betaalapp Tikkie bestaat deze maand vijf jaar. De app is een hoofdbestanddeel van het betaalverkeer geworden en tikte deze maand zeven miljoen gebruikers aan. Ook is deze maand het totaalbedrag van tien miljard euro via Tikkie verrekend, schrijft Emerce.

Het logo van Tikkie.
Het logo van Tikkie.

door Redactie Vf

Tikkie startte als een betaalapp voor consumenten en groeide snel. Na een jaar waren er al één miljoen gebruikers. Nog een jaar later groeide dat aantal naar drie miljoen. In 2018 werd de app ook beschikbaar voor de zakelijke markt en daar wordt ook door veel goede doelen gebruik van gemaakt, bijvoorbeeld voor digitale werving en donor journeys. Vorig jaar werd de app uitgerust met een cashback functionalitiet, waarmee gebruikers via de app gemakkelijk hun geld terug konden krijgen.

300.000 Tikkies per dag

Een Tikkie sturen of betalen is het afgelopen jaar snel gestegen. Vorig jaar werden er een kwart miljoen Tikkies per dag gestuurd, en dat aantal groeide dit jaar verder naar 300.000 per dag. Op de dag dat de terrassen weer openden na de coronacrisis eind mei werd het absolute record van 416.000 Tikkies op een dag behaald.

Opvallend is ook de terugbetaalsnelheid via Tikkie. 37 procent van de verstuurde Tikkies wordt binnen vijf minuten door de ontvanger geopend, gecheckt en betaald. Negen op de tien Tikkies worden binnen een dag verrekend.

Goede doelen en Tikkie

Tikkie is door vele organisaties in de maatschappelijke sector omarmd, van leveranciers tot non-profits tot particulieren. Verschillende partijen bieden Tikkie-functionaliteiten aan (waaronder Nic.Oud en Kentaa). Toen vorig jaar de reguliere collecte van Fonds Gehandicaptensport wegviel, lanceerden zij een Tikkie-actie waarmee 134.000 euro opgehaald werd. En recent waren de schildpadeieren van Bas Smit en Nicolette van Dam in het nieuws omdat zij voor de grootste Tikkie-actie ooit zorgden.

Bron: Emerce
Meer over Jubileum Goede Doelen Tikkie Online doneren

Gerelateerde berichten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close