Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Telecommunicatiewet vanaf 1 juli 2021 van kracht

Nieuws

15 april 2021

De nieuwe Telecommunicatiewet zoals die begin dit jaar met algemene stemmen werd aangenomen in de Tweede Kamer zal officieel per 1 juli 2021 van kracht worden. Tot voor kort stond ook 1 januari 2022 nog als mogelijke ingangsdatum op de agenda, maar er is nu toch voor de vroegste optie gekozen.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // chainarong06

door Marijn Thijs

Opt-in

Op 26 januari jongsleden stemde geen enkele partij in de toen zittende Tweede Kamer tegen de wetswijziging die de opt-in voor ‘ongewenste’ telefoontjes introduceert. Twee weken later kwam de wet ook moeiteloos door de Eerste Kamer. Het voorstel betekent over het algemeen veel goeds voor consumenten, die in theorie minder vaak gebeld mogen worden door energiemaatschappijen en andere callcenters. Tegelijkertijd betekent het een beperking op telefoontjes met een charitatief doeleinde, waardoor de goededoelensector wordt geraakt.

Met de goedkeuring van het amendement Palland/Bromet is het wel zo dat goede doelen een ruimere definitie van het begrip klantrelatie mogen hanteren. Zij mogen naast donateurs ook vrijwilligers en sympathisanten bellen. Ook kan de klanttermijn niet zonder inspraak van het parlement veranderd worden.

Aan welke regels moet men zich houden?

Voor de non-profitsector zijn de precieze details over de uitvoering van de nieuwe wet op het moment van schrijven nog niet bekend. De verwachting is dat daar binnenkort meer informatie over verschijnt.

Meer over Telefonische fondsenwerving Wetgeving Den Haag Politiek Tweede Kamer Telecomwet

Gerelateerde berichten

Marijn Thijs

Webredacteur

Als webredacteur houdt Marijn zich sinds januari 2019 bezig met fondsenwerving.nl. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving o.a. als eindredacteur. Hij produceerde tevens de Vf-podcastseries. Marijn haalde in 2018 een Master of Arts (MA) aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij internationale journalistiek studeerde.

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close