Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Week van het Goede Doel moet Belgische non-profitsector uit de put helpen

Nieuws

29 maart 2021

Deze week is het in België de ‘Week van het Goede Doel’. Een spannende campagne, want de Belgische non-profitsector heeft door de coronacrisis zware klappen moeten incasseren en het wegvallen van veel inzamelingsacties hebben voor grote tekorten gezorgd.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Africa Studio

door Redactie Vf

De inkomsten van de goede doelen bij onze zuiderburen zijn het afgelopen jaar gemiddeld gehalveerd, met uitschieters naar negentig procent minder inkomsten voor de kleinste non-profits. De vorig jaar aangepaste versie van decemberactie ‘De Warmste Week’ (waarmee de Belgen in 2019 ruim 17,5 miljoen euro ophaalden) van fondsenwerving naar vrijwilligersinzet, heeft ook niet geholpen om de tekorten de dichten.

Daarom schreven meer dan 570 organisaties waarvan de fondsenwerving lijdt onder de coronacrisis zich in oktober afgelopen jaar in bij de campagne van ‘Ik Steun Mijn Goede Doel’. ‘Minder inkomsten door corona en fondsenwervingsevenementen die niet kunnen doorgaan, zorgen ervoor dat heel wat goede doelen hun projecten moeten afbouwen of zelfs geheel stopzetten,’ aldus de organisatoren van de Week van het Goede Doel tegen Het Nieuwsblad.

Tijdens de actieweek staan onder andere online events en workshops, gegeven door de goede doelen, op het programma.

Meer over België Fondsenwerving De Warmste Week Coronavirus CoVid-19 Week van het Goede Doel

Gerelateerde berichten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close