Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Directeur Museumvereniging Mirjam Moll onverwacht overleden

Nieuws

17 maart 2021

De directeur van de Museumvereniging en Stichting Museumkaart Mirjam Moll is dinsdag plotseling overleden. Dat maakte de Museumvereniging woensdag bekend. Moll was een boegbeeld voor de culturele sector die zich, vooral tijdens de coronaperiode, onvermoeibaar inzette voor de belangen van de ruim vierhonderd musea die aangesloten zijn bij de Museumvereniging.

Directeur van de Museumvereniging Mirjam Moll (1966-2021).
Directeur van de Museumvereniging Mirjam Moll (1966-2021). © Twitter @Museumverenigin

door Redactie Vf

Moll (1966) begon in 2010 bij de Museumvereniging en was sinds augustus 2019 directeur. Het afgelopen jaar raakte Moll nog meer betrokken bij het reilen en zeilen van de cultuursector toen ze zich als bestuurslid bij MKB-Nederland en als lid van het adviesorgaan voor de minister van OCW (de Taskforce Culturele en Creatieve Industrie) inzette. Met haar inzet werd gewerkt aan het steunpakket voor de sector en de veilige heropening van culturele instellingen. Daarnaast was Moll maatschappelijk betrokken, onder andere bij het Meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele sector (MORES) en het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

‘Mirjam was een steunpilaar, slim en warm. Oprecht geïnteresseerd in het leven en werken van iedereen om haar heen,’ zegt Irene Asscher-Vonk, voorzitter van de Museumvereniging. ‘Met het hart op de juiste plaats en altijd beschikbaar voor de goede zaak. We gaan haar enorme kennis en kunde, maar vooral haar unieke persoonlijkheid ontzettend missen.’

Meer over Cultuur Museum Coronavirus Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Museumvereniging Mirjam Moll

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close