Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

FD: ‘MacKenzie Scott wil haar schatkist leeg doneren’

12 januari 2021

Schrijfster MacKenzie Scott, de ex-vrouw van Amazon-oprichter Jeff Bezos, wil haar miljarden kwijt. Dat schrijft het FD. Over 2020 gaf ze bijna zes miljard dollar aan goede doelen, voornamelijk doelen die zich bezighielden met ongelijkheid, armoedebestrijding, gezondheidszorg en klimaatbehoud.

MacKenzie Scott.
MacKenzie Scott. © Shutterstock // vasilis asvestas

door Redactie Vf

Scott hield aan de scheiding van Jeff Bezos, met wie ze 25 jaar samen was, vier procent van de Amazon-aandelen over. Die zijn in een tijd waarin velen gedwongen zijn om hun kleren en producten online te kopen nogal wat waard geworden. Haar vermogen groeide het afgelopen kalenderjaar met 23,6 miljard dollar, waarvan ze dus ongeveer een kwart weggaf. En hoewel er dan 17,7 miljard overblijft, was de gift van Scott in 2020 een van de grootste filantropische uitgaven van een levend individu ooit, citeert het FD de Rockefeller Philanthropy Advisors.

In mei van 2019 ondertekende Scott de Giving Pledge (de belofte van de superrijken om minimaal de helft van hun vermogen te schenken aan maatschappelijke doelen) waarmee ze haar toewijding aan de filantropie kracht bijzette. Ook heeft ze aangegeven dat ‘de schatkist leeg gaat, maar niet overhaast en mét een idee.’

Lees meer over MacKenzie Scott in het Financieele Dagblad.

Meer over Grote Giften Filantropie Amazon Jeff Bezos MacKenzie Bezos

Gerelateerde berichten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close