Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Stemtiendaagse Appeltjes van Oranje met thema ‘Mentale Kracht’ van start

11 januari 2021

Zoals ieder jaar betekent januari de terugkeer van de Appeltjes van Oranje van het Oranje Fonds – een onderscheiding voor sociale projecten die een groot verschil maken in het leven van mensen. Dit jaar is het thema van de Appeltjes ‘Mentale Kracht’. Mensen kunnen vanaf vandaag hun stem uitbrengen.

Beeldjes van Appeltjes van Oranje (2021)
Beeldjes van Appeltjes van Oranje (2021) © Oranje Fonds

door Redactie Vf

De Appeltjes van Oranje gaan dit jaar naar projecten die ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met burn-outs, paniekaanvallen, dwangneuroses of eetstoornissen. ‘Het is van onschatbare waarde dat vrijwilligers er voor hen zijn. De kanshebbers zetten zich hier, ieder op een eigen manier, hard voor in,’ aldus het Oranje Fonds.

Van veertig naar tien naar drie

Aan het einde van de stemperiode wordt de longlist van veertig projecten teruggebracht tot een shortlist met tien kanshebbers. Het project dat de meeste stemmen van het publiek krijgt zal gegarandeerd tot die tien behoren. De andere genomineerde projecten mogen eind januari aan een online selectiedag meedoen. Zij pitchen hun sociaal project voor een jury, die de overige negen projecten mag nomineren.

Uiteindelijk zullen drie sociale projecten daadwerkelijk in de prijzen vallen. Zij krijgen dan een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro uit handen van Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds.

2.000 euro voor stemmer

Dit jaar maken ook de stemmers kans op een prijs. Onder de stemmers wordt een bedrag van 2.000 euro verloot om een sociaal project naar keuze mee te steunen.

Meer over Appeltjes van Oranje Oranje Fonds Mentale kracht Sociale projecten Stemtiendaagse

Gerelateerde berichten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close