Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Dit zijn de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2020

Kort & Goed

9 juli 2020

Tijdens een speciale online uitreiking van de Appeltjes van Oranje van het Oranje Fonds mochten Villa Pinedo, Bedrijf & Samenleving en SOVEE de prijzen in ontvangst nemen. Dit jaar verliep de prijsuitreiking anders dan voorgaande jaren, omdat de geplande uitreiking op Paleis Noordeinde door de coronacrisis niet door kon gaan.

Het bronzen beeldje van de Appeltjes van Oranje
Het bronzen beeldje van de Appeltjes van Oranje © Oranje Fonds

door Redactie Vf

De Appeltjes van Oranje worden ieder jaar door het Oranje Fonds uitgereikt aan organisaties die binnen een bepaald thema een grote maatschappelijke impact hebben. Dit jaar was het thema ‘Maatjes ben je samen’. De winnaars zijn dan ook projecten waarin mensen elkaar vooruithelpen en blijven helpen, ook als het moeilijk wordt. 

Villa Pinedo

Het Amsterdamse Villa Pinedo zet zich op een buitengewone manier in voor kinderen in scheidingssituaties. Deze kinderen worden aan een ervaringsdeskundige (een buddy) gekoppeld die een luisterend oor biedt en advies geeft. De organisatie weet op die manier veel kinderen te bereiken die het moeilijk hebben met de scheiding van hun ouders. Met hun digitale aanpak weten ze op een goede manier de doelgroep aan te spreken. Villa Pinedo mocht het Grote Appeltje in ontvangst nemen voor het meest impactvolle project.

Bedrijf & Samenleving

Bedrijf & Samenleving uit Haarlem sleepte een Appeltje in de wacht met het project Time 2 Shine. De organisatie koppelt jongeren met een probleemachtergrond aan een mentor uit het bedrijfsleven, die hen vervolgens helpt op zoek naar een opleiding en woning. Door de buddy-constructie vinden jongeren hun eigenwaarde en vertrouwen terug.

SOVEE

Het derde Appeltje is voor SOVEE. De Amersfoortse vluchtelingenorganisatie zet zich vooral in voor zij die alleenstaand en minderjarig zijn. Met het project ‘Mijn Tweede Familie’ worden deze jongeren aan een gezin gekoppeld. De kinderen kunnen daar een normaal familieleven leiden en vertellen over wat ze hebben meegemaakt. Ook leren ze taken die ze kunnen helpen bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan, zoals koken, huiswerk en het regelen van verzekeringen.

Uitreiking

Het Oranje Fonds, dat de Appeltjes voor de achttiende keer uitreikte, verraste de winnaars tijdens een live-uitzending gepresenteerd door Op1-presentatrice Giovanca Ostiana. De drie winnaars werden live in de uitzending overvallen met het goede nieuws door een live-verslaggever. Ook konden de winnaars rekenen op een persoonlijke toespraak van Koningin Máxima. De uitzending is terug te kijken via de website van het Oranje Fonds. 

De winnaars ontvangen een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van 15.000 euro. Twaalf projecten uit het hele Koninkrijk maakten kans op de uitverkiezing.

Meer over Appeltjes van Oranje Oranje Fonds Initiatieven Maatjes Koninklijke familie Bedrijf & Samenleving SOVEE Villa Pinedo

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close