Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Hersenstichting en Edwin van der Sar Foundation fuseren, maar houden eigen identiteit

Kort & Goed

7 januari 2021

Het begin van het jaar is een uitgelezen mogelijkheid voor goede doelen om hun organisatiestructuur te wijzigen. Vandaag (donderdag) maken de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation bekend te fuseren. Beide stichtingen werken al langer samen en met de krachtenbundeling kunnen nieuwe projecten worden opgestart en huidige projecten verder worden uitgebreid. Beide organisatienamen blijven vooralsnog bestaan.

Merel Heimens Visser (links) en Annemarie van der Sar tekenen de documenten die de fusie bekrachtigen.
Merel Heimens Visser (links) en Annemarie van der Sar tekenen de documenten die de fusie bekrachtigen. © Hersenstichting

door Redactie Vf

Zowel de Hersenstichting als de Edwin van der Sar Foundation zetten zich in voor mensen met hersenletsel; de Hersenstichting richt zich voornamelijk op wetenschappelijk onderzoek, de stichting van de oud-keeper en algemeen directeur van Ajax stort zich op praktijkprojecten om hersenpatiënten terug te integreren in de maatschappij. Door de fusie komen deze twee kanten dichter naar elkaar toe. 

'Goed nieuws voor patiënt van nu en in de toekomst' 

‘Er ontstaat een cirkel van onderzoek, funding en praktijkprogramma’s die zichzelf blijft voeden, waardoor de doelgroep nog beter geholpen kan worden,’ aldus Annemarie van der Sar. ‘Samen kunnen we meer bereiken dan alleen. Ik ben dan ook erg trots dat we deze stap hebben mogen zetten met de stichting, zodat we nog meer mensen met hersenletsel kunnen helpen.’

De Hersenstichting zegt de nieuwe expertise en mankracht te willen inzetten voor projecten op het gebied van revalidatie, participatie en preventie. Directeur bestuurder Merel Heimens Visser: ‘Dat is goed nieuws voor de patiënt van nu en in de toekomst. Door deze fusie kunnen er meer mensen met hersenletsel geholpen worden om te werken aan herstel en om weer mee te kunnen doen in de maatschappij.’

Tweede fusie van 2021

De fusie van de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation is de tweede grote samengang van het nieuwe jaar. Eerder deze week schreef Vf al over de samengang van christelijke ontwikkelingshulporganisaties ICCO en Cordaid.

Meer over Gezondheid Hersenstichting Fusie Edwin van der Sar Foundation

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close