Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Legacy Monitor 2021 krijgt toegankelijkere opzet

Onderzoek

3 december 2020

De huidige jaren zijn voor nalatenschappeninkomsten en -werving zeer bijzonder en belangrijker dan ooit. De Legacy Monitor van Arjen van Ketel en Legacy Foresight is daarom aangepast met als doel de drempel en prijs voor deelname te verlagen.

Arjen van Ketel.
Arjen van Ketel. © Dana Dijkgraaf Design

door Redactie Vf

Van Ketel en het Britse bureau Legacy Foresight startten de Monitor zes jaar geleden en geeft organisaties met het benchmark-onderzoek inzicht in hoe de inkomsten zich nu en in de toekomst zullen ontwikkelen en probeert grip te geven op de aanpak en effectiviteit van werving nu. Het rapport presenteert een serie analyses gebaseerd op een rapportage van de honderd grootste nalatenschappenontvangers, een prognose van de ontwikkelingen in het komende decennium en benchmarks met gedetailleerde data over 3500 nalatenschappen van 23 deelnemende organisaties en hun werkwijze en resultaten.

Voor de werving van nalatenschappen zijn deze jaren uitzonderlijk, schrijft van Ketel. ‘De pandemie heeft niet alleen significante invloed op het aantal overlijdens nu en in de toekomst, maar ook op de waardeontwikkeling van nalatenschappen, én op het gedrag van mensen rond nalaten en goede doelen’.

Nieuwe opzet

De opzet van de Legacy Monitor 2021 is vernieuwd. De onderzoeken worden nu in nauw overleg met de gebruikers verspreid over een tweejarige periode. Aanleveren van data kost minder tijd en ook wordt het makkelijker om die data te analyseren. Hoewel de onderzoeken over twee jaar worden verspreid, blijft Legacy Monitor ieder jaar op hoofdlijnen rapporteren. Door de nieuwe aanpak zijn de jaarlijkse kosten substantieel verlaagd.

Snapshot rapport 2020

Eind oktober verscheen het snapshot rapport van de Legacy Monitor 2020. De boodschap van die data was positief: nalatenschappen laten nog altijd een stevige, stabiele groei zien.

Meer over Nalatenschap Nalatenschappen Arjen van Ketel Legacy Monitor Legacy Foresight

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close