Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Boudewijn Poelmann treedt per 2021 terug als bestuurder Novamedia

Personalia

9 november 2020

Novamedia-oprichter Boudewijn Poelmann treedt op 31 december terug als bestuurder van de social enterprise waar vanuit hij in 1989 de Nationale Postcode Loterij oprichtte. Daarmee vertrekt hij ook als directeur bij de Nederlandse Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij), en de buitenlandse Postcode Loterijen.

Sigrid van Aken en Boudewijn Poelmann tijdens het Goed Geld Gala 2020
Sigrid van Aken en Boudewijn Poelmann tijdens het Goed Geld Gala 2020 © Roy Beusker Fotografie

door Redactie Vf

Poelmann droeg in maart van dit jaar de voorzittershamer al over aan Sigrid van Aken. Hij blijft wel bestuurslid van Stichting De Novamedia Fundatie, de stichting die de maatschappelijke missie van Novamedia waarborgt. Ook blijft hij zich inspannen voor ecologisch en sociaal-maatschappelijk duurzame organisaties, via een nieuw impact-investeringsfonds dat Phase2.earth zal gaan heten.

‘Het was een prachtige tijd om aan het roer te staan van deze schitterende, vitale organisatie, die ook in de toekomst nog veel goeds gaat doen en voor veel mensen en alles wat er leeft op aarde, een positief verschil gaat maken’, zegt Poelmann.

'Passie voor een rechtvaarigere planeet'

Voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Novamedia Gerdi Verbeet noemt de ‘visie en drijvende kracht’ van Poelmann als belangrijke reden waarom de loterijen van Novamedia zo veel impact hebben gehad. ‘Met zijn passie om de planeet voor mens, dier en milieu rechtvaardiger en beter leefbaar te maken, heeft Boudewijn met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen de afgelopen 31 jaar de organisaties uitgebouwd tot de internationale sociale onderneming die het nu is. Dat is een ongekende prestatie en een bijzonder grote bijdrage aan een betere wereld’, aldus Verbeet.

'Werken aan hun idealen voor een betere wereld'

Ook RvC-voorzitter van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen, Laetitia Griffith, heeft mooie woorden voor de scheidend directeur. ‘Veel goede doelen, ngo’s en andere maatschappelijke organisaties kunnen dankzij de deelnemers aan onze loterijen rekenen op een vaste financiële bijdrage. Zij kunnen daardoor blijven werken aan hun ideaal voor een betere wereld, en dat is meer nodig dan ooit. De founder, Boudewijn Poelmann, heeft zich hier jarenlang aan gewijd. Daar zijn we enorm van onder de indruk.’

Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van Novamedia is per 2021 in handen van Sigrid van Aken (voorzitter), Imme Rog en Michiel Verboven.

Meer over Loterijen Goede Doelen Loterijen BankGiro Loterij Boudewijn Poelman PostcodeLoterij VriendenLoterij Novamedia

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close