Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Boudewijn Poelmann draagt voorzitterschap over aan Sigrid van Aken

Personalia

4 maart 2020

Boudewijn Poelmann draagt met ingang van maart 2020 de voorzittershamer over aan Sigrid van Aken. Zij wordt hiermee de nieuwe CEO van social enterprise Novamedia/Postcode Loterijen. 

Sigrid van Aken, nieuwe CEO Novamedia/Postcode Loterijen
Sigrid van Aken, nieuwe CEO Novamedia/Postcode Loterijen

door Redactie Vf

Dat maakte Poelmann, oprichter van Novamedia, vanavond bekend op het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. Tijdens deze bijeenkomst onthult de loterij traditiegetrouw hoeveel geld zij dankzij de deelnemers kan weggeven aan de goede doelen.

De organisatie, met als missie een betere wereld, passeerde onlangs de magische grens van 10 miljard euro, die zij inmiddels schonk aan honderden goede doelen en duizenden maatschappelijke initiatieven. Dertig jaar na de eerste trekking en na het bereiken van deze mijlpaal, vindt Poelmann het een mooi moment om in goed overleg en met goedkeuring van de Raden van Commissarissen van Novamedia en de Goede Doelen Loterijen, het voorzitterschap over te dragen. Hij blijft voorlopig wel bestuurder.

Boudewijn Poelmann: 'Op weg naar de tweede 10 miljard euro lijkt het mij het uitgelezen moment voor een nieuw gezicht op de plek van de voorzitter. Met veel plezier draag ik de hamer over aan mijn dierbare collega Sigrid van Aken. Sigrid is voor de meesten een goede bekende en ik heb er alle vertrouwen in dat zij met al haar talenten, samen met al die creatieve en bevlogen collega’s, onze mooie missie voor een betere wereld succesvol zal voortzetten.'

Sigrid van Aken nam symbolisch de voorzittershamer in ontvangst. Zij bedankte voor het in haar gestelde vertrouwen en roemde het niet aflatende lef en de moed van de oprichters om groot te denken en te handelen. 'Het wordt vaak gezegd dat we zo’n bijzondere organisatie zijn. En dat is ook echt zo. Ik prijs me gelukkig met deze geweldige groep betrokken collega’s. We gaan natuurlijk door op de ingeslagen weg. We weten precies wat ons te doen staat,' voegde van Aken er aan toe.

Sigrid van Aken is de afgelopen zeven jaar werkzaam geweest als COO en later ook CFO van de Raad van Bestuur van Novamedia. In die hoedanigheid is zij lid van de directie van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen en daarmee van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij. Ze begon in 2002 op de afdeling Goede Doelen, die zij al snel aanvoerde. In 2006 werd ze benoemd tot adjunct-managing director van de drie Goede Doelen Loterijen, van waaruit zij doorgroeide tot voorzitter van de drie managing directors. In 2013 maakte van Aken de overstap naar de Raad van Bestuur van Novamedia, eigenaar van diverse loterijformats en merken waaronder de Postcode Loterij. Deze loterij werft inmiddels in vijf landen fondsen voor goede doelen.

Meer over Loterijen Goede Doelen Loterijen Boudewijn Poelman PostcodeLoterij Sigrid van Aken Nobelprijs

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close