Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Volkskrant: 'Strijd tegen witwassen brengt problemen voor goede doelen'

21 oktober 2020

De strijd tegen terrorismefinanciering en witwassen brengt non-profitorganisaties steeds vaker in de problemen. Dat schrijft de Volkskrant woensdag. Sommige doelen kunnen volgens de krant amper meer een bankrekening krijgen, omdat die financiële instellingen heel voorzichtig zijn geworden.

Beeld ter illlustratie.
Beeld ter illlustratie. © Shutterstock // Billion Photos

door Redactie Vf

Eerlijke organisaties dreigen de dupe te worden van de strenge eisen die gesteld worden aan financiële instellingen. Hierdoor worden ook goede doelen geraakt. Vooral kleinere ontwikkelingsorganisaties die actief zijn in 'verdachte' landen ondervinden grote hinder van de nieuwe regelgeving.

De Volkskrant sprak met Erik Boerrigter, directeur van Partin: 'Als jij en ik vandaag een stichting oprichten om goede projecten te doen in een zogenaamd eng land, bijvoorbeeld Oeganda, haken veel banken op voorhand af.'

Het overkwam iMPACT direct, een platform wat geld in wil zamelen voor specifieke organisaties in Ghana en Kenia. Een bank en betaaldienstverlener strikken bleek heel moeilijk. 'We hebben tot nu toe zo'n duizend euro opgehaald, dat is toch niet de moeite waard voor witwassers?'

Lees het volledige stuk op de site van de Volkskrant.

Meer over Financiën Ontwikkelingshulp Goede Doelen Volkskrant Witwassen

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close