Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Universiteit Utrecht mag opnieuw grote nalatenschap in ontvangst nemen

Kort & Goed

19 oktober 2020

Voor de tweede keer in weinig tijd valt de Universiteit Utrecht een grote nalatenschap ten deel. Professor Joop van der Maas benoemde het Utrechts Universiteitsfonds tot zijn enige erfgenaam voordat hij in juni overleed. De nalatenschap, die naar verwachting meer dan een miljoen euro bedraagt, wordt naar de wens van prof. van der Maas besteed aan studenten die buiten hun schuld in financiële of emotionele problemen zijn geraakt.

Het David de Wiedgebouw van de Universiteit Utrecht, waar prof. van der Maas veel werkte.
Het David de Wiedgebouw van de Universiteit Utrecht, waar prof. van der Maas veel werkte. © Shutterstock // Marvin Ruiter

door Redactie Vf

Geworteld in Utrecht

Van der Maas werkte zijn hele wetenschappelijke loopbaan bij de universiteit in de Domstad. Hij was onder andere lector aan de faculteit Scheikunde en hoogleraar Spectrochemische analyse. Ook na zijn pensioen bleef hij verbonden bij zijn vakgebied en was hij nog vrijwel dagelijks op het Science Park (voorheen campus De Uithof) te vinden.

Met zijn nalatenschap wil van der Maas studenten helpen die in een benarde situatie zijn geraakt. Hij maakte zich daar hard voor nadat hij in 1953 de Watersnoodramp meemaakte; een gebeurtenis die hem in belangrijke mate vormde, schrijft de Universiteit Utrecht in haar bericht over de nalatenschap.

‘Wij zijn zeer dankbaar voor deze prachtige gift, waarmee we heel veel jonge mensen kunnen helpen hun droom te verwezenlijken’, aldus directeur van het Universiteitsfonds Margot van Sluis-Barten.

Utrechts Universiteitsfonds

Het Utrechts Universiteitsfonds steunt studenten in nood, maakt gratis onderwijs voor vluchtelingstudenten mogelijk en biedt studenten meer kansen met subsidies en beurzen. Hoe de nalatenschap van prof. van der Maas wordt besteed wordt de komende tijd bepaald door zowel de universiteit als het fonds.

Meer over Nalatenschap Universiteit Onderwijs Margot van Sluis-Barten Universiteit Utrecht Universiteitsfonds Joop van der Maas

Gerelateerde berichten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close