Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Marieke van ’t Hoff aan de slag als zakelijk directeur Introdans

Personalia

6 oktober 2020

De Raad van Toezicht van Introdans heeft Marieke van ’t Hoff aangesteld als nieuwe zakelijk directeur. Ze zal per 1 november aantreden in de directie die verder bestaat uit artistiek directeur Roel Voorintholt en algemeen directeur en oprichter Ton Wiggers.

Scènebeeld uit voorstelling 'Sustained Resonance' in de Eusebiuskerk.
Scènebeeld uit voorstelling 'Sustained Resonance' in de Eusebiuskerk. © Hans Gerritsen

door Redactie Vf

Van ’t Hoff studeerde dans en kunst- en mediamanagement en is tijdens haar carrière in zowel de culturele als commerciële sector actief geweest, onder andere bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en bij het Nationale Ballet, maar ook bij verschillende architectenbureaus. De afgelopen vijf jaar werkte ze als zakelijk leider bij NEXT architects, waar ze verantwoordelijk was voor het strategisch en operationeel beleid en voor de bedrijfsvoering in het algemeen.

Ze heeft veel zin om te beginnen bij het gezelschap dat sinds 1971 pleitbezorger van de moderne dans is. ‘Introdans gelooft in de universele taal van dans en loopt voorop met zijn inclusieve visie. Die menselijkheid in combinatie met het verder bouwen aan een goed bedrijf zie ik als een geweldige uitdaging.’

Voorzitter Fred de Graaf ziet de aanstelling van Van ’t Hoff als een fundament voor de toekomst. Introdans kreeg dit jaar immers voor het eerst rijkssubsidie. ‘Maar ondanks dat blijft het een uitdagende taak om onze missie goed en verantwoord uit te blijven voeren,’ aldus de Graaf. ‘Niet alleen een artistiek inspirerende ontwikkeling telt, er wordt veel van ons gevraagd op het gebied van bedrijfsvoering en cultureel bestuur.’

Ondertussen heeft oprichter Wiggers aangegeven aan het einde te komen van zijn tijd bij Introdans. Aan het einde van het seizoen waarin Introdans vijftig jaar bestaat (2022) zal hij een stapje terugdoen.

Meer over Cultuur Kunst Directeur Introdans Marieke van 't Hoff Ton Wiggers

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close