Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Collecteren na de zomerperiode: collectanten KWF houden anderhalve meter afstand

25 augustus 2020

Bij de Nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding, van 30 augustus tot 5 september, houden de collectanten en vrijwilligers anderhalve meter afstand. Behalve een donatie met contant geld in de collectebus kunnen mensen ook via een QR-code doneren. Voor de zomerperiode begonnen de eerste organisaties op afstand te collecteren, en die trend zet zich nu dus door.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Andrei Korzhyts

door Redactie Vf

De QR-code staat op de collectebus en op een donatiekaart, die de collectanten huis-aan-huis in de brievenbus doen. Het is op deze manier ook mogelijk voor donateurs om in hun eigen tijd via de mobiele telefoon contactloos te geven. Ook kiezen sommige collectanten ervoor om helemaal niet langs de deur te gaan, maar geld op te halen via WhatsApp. Via de link in een appje kunnen donateurs dan eenmalig doneren.

‘Kanker ontwricht je leven, zeker in deze tijd. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek, doordat wandelevenement KWF Samenloop, fietstocht Ride fort he Roses en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast,’ zegt KWF-directeur Johan van de Gronden. ‘Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig, voor patiënten van nu en in de toekomst. De collecte is dit jaar belangrijker dan ooit.’

KWF krijgt net als vorige jaren steun van NPO Radio 2. Zij zenden honderd uur uit vanaf een drive-in locatie in Deventer. Luisteraars kunnen langskomen, de dj’s en/of artiesten in het loket ontmoeten en vanuit hun auto een donatie doen.

Meer over Collecteren KWF Kankerbestrijding Johan van de Gronden QR Coronavirus CoVid-19

Gerelateerde berichten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close