Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Deirdre Carasso vertrekt bij Stedelijk Museum Schiedam

Personalia

22 juli 2020

Directeur van het Stedelijk Museum Schiedam Deirdre Carasso verruilt het Stedelijk Museum Schiedam voor de Bibliotheek Utrecht. Ze wist het Schiedamse museum in jaar periode aan het roer weer op de kaart te krijgen na een lastige periode. ‘Ik zal het fantastische museumteam, het museum, het spannende Schiedam en al die krachtige Schiedammers gaan missen.’

Deirdre Carasso
Deirdre Carasso © Aad Hoogendoorn

door Redactie Vf

Onder leiding van Carasso werd het aantal bezoekers verdubbeld en werd het museum weer financieel gezond. In samenwerking met de gemeente vond er een renovatie plaats en vorig jaar won het de BankGiro Loterij Museumprijs voor het meest publieksvriendelijke museum van Nederland. Als klap op de vuurpijl willen de provincie Zuid-Holland en de Raad voor Cultuur vier jaar rijkssubsidie voor het Stedelijk Schiedam afdwingen.

‘In 4,5 jaar heeft ze het museum samen met haar team verbreed,’ aldus voorzitter van de Raad van Toezicht Pascal Visée. ‘Het museum gaat weer over mensen, biedt kunst en (stads)geschiedenis en werkt nauw samen met bestuur en inwoners van de stad Schiedam.'

Carasso blijft zich in haar nieuwe functie inzetten voor de culturele sector. ‘Ik mag in de stad waar ik woon gaan helpen met de verdere ontwikkeling van de maatschappelijke rol van de bibliotheek. Bibliotheken gaan in wezen over mee doen met de wereld, over democratie. Dat gaat me aan het hart.'

Meer over Cultuur Museum Stedelijk Museum Schiedam Deirdre Carasso Raad voor Cultuur

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close