Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

‘Doe mee met je AOW’: 2,2 miljoen voor cultuur

1 juli 2020

Het Burgerinitiatief ‘Doe mee met je AOW’ van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft bijna 1,1 miljoen euro opgeleverd voor de culturele sector. Met de actie werden AOW’ers opgeroepen om (een deel van) het ontvangen vakantiegeld van de AOW te doneren. Met dan 4500 mensen gaven gehoor aan die oproep. Het bedrag wordt verdubbeld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, heeft Minister van Engelshoven laten weten.

Het Rijksmuseum in Amsterdam.
Het Rijksmuseum in Amsterdam. © Nataliya Nazarova/shutterstock.com

door Redactie Vf

Mede-initiatiefnemers Corine en Hein Muller zijn trots op het eindbedrag. ‘Wat een geweldige opbrengst! Dat hadden we niet durven dromen toen we hieraan begonnen. Veel dank aan alle AOW’ers die zo gul hebben gedoneerd en aan de minister voor de verdubbeling van het opgehaalde bedrag.’

Acteur Gijs Scholten van Aschat was als ambassadeur betrokken bij de actie en spreekt van een enorme opsteker. ‘Het feit dat een deel van ons publiek zelf in actie is gekomen, is hartverwamend voor iedereen in de culturele sector.’

Het geld wordt voornamelijk gedoneerd aan culturele makers die geen langdurige subsidie krijgen, zoals professionele theatermakers tot spoken word artists en van curatoren tot dansers. Donateurs konden zelf kiezen aan welke groep zij wilden doneren. Ongeveer twintig procent van het bedrag is bestemd voor de beeldende kunst. Theater, dans en film krijgt veertig procent en muziek en opera ook veertig procent.

Meer over Cultuur Museum Prins Bernhard Cultuurfonds Coronavirus Doe mee met je AOW

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close