Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Toch nog ruim 1,5 miljoen voor afgelaste Roparun

23 juni 2020

Het Pinksterweekend zou het weekend van de 29e Roparun zijn geweest, maar de coronacrisis gooide roet in het eten voor de ruim driehonderd teams die in estafettevorm van Parijs of Bremen naar Rotterdam zouden lopen om geld op te halen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Toch is er de afgelopen maanden een flinke som geld opgehaald.

door Redactie Vf

Op dit moment is er ruim 1,5 miljoen euro opgehaald, al kan dat bedrag de komende weken nog verder groeien. Dit jaar was er stille hoop om de opbrengst van vorig jaar (5,6 miljoen) te verbeteren. De organisatie was daar goed naar op weg; er waren op zijn minst al meer deelnemende teams dan ooit.

‘Op dit moment zijn we ontzettend trots op elke euro die we op weten te halen in deze moeilijke tijd waarin ondersteunende zorg voor mensen met kanker niet minder belangrijk is geworden’, zegt Roparun-directeur Wiljan Vloet tegen RTV Rijnmond. ‘Het is dan ook fantastisch om te zien dat de teams zich blijven inzetten voor goede doelen, ondanks het afgelasten van het evenement.' Het is nog altijd mogelijk om te doneren.

Het binnengekomen geld wordt ook dit jaar gewoon ingezet ten behoeve van de goede doelen die de Stichting Roparun steunt. ‘Ook in de komende maanden, of misschien wel juist in deze maanden is het belangrijk dat wij onze goede doelen blijven steunen,’ schrijft de stichting op de site van het evenement. 

Ook de geplande loterij ging op 13 juni gewoon door. Het geld wat met de loterij wordt opgehaald gaat volledig naar de goede doelen.

Meer weten over de Roparun? Luister ons openhartige gesprek met directeur Wiljan Vloet: ‘De Roparun is een emotioneel avontuur dat voor verbinding zorgt’

Meer over Sponsorloop Roparun Wiljan Vloet Kankeronderzoek

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close