Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Cordaid en ICCO Cooperation willen begin 2021 fuseren

Kort & Goed

19 mei 2020

Nederlandse ontwikkelingsorganisaties Cordaid en ICCO Cooperation kijken naar de mogelijkheid om samen verder te gaan. De twee nonprofits verwachten door de krachten te bundelen relevanter en efficiënter te kunnen worden en de impact van het werk te kunnen vergroten. De ontwikkelingsorganisaties gaan verder onder de naam Cordaid (of Cordaid International), maar blijft waar nodig de merknaam ICCO gebruiken.

Logo's van Cordaid en ICCO
Logo's van Cordaid en ICCO

door Redactie Vf

Beide organisaties hebben een vergelijkbare achtergrond en handelen beiden uit hun waarden en christelijke inspiratie. Ook delen ze hun visie op ontwikkeling, zoals het belang van systeemverandering en sociaal ondernemen. Beide partijen verwachten elkaar goed aan te kunnen vullen in hun werk voor kwetsbare gemeenschappen, sterkere gezondheidszorg, voedsel, onderwijs en het ondersteunen van lokale ondernemers.

Het is de bedoeling dat de fusie tussen Cordaid en ICCO begin 2021 plaats zal vinden. Tot dan zullen beide organisaties elkaar verder leren kennen, de nodige juridische stappen zetten en de implicaties voor medewerkers, logistiek en programma’s onderzoeken.

Bron: Cordaid
Meer over Cordaid ICCO Ontwikkelingshulp Christelijk Ontwikkelingssamenwerking Samenwerking Fusie

Gerelateerde berichten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close