Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Gratis community app voor verenigingen & stichtingen

24 maart 2020

Non-profit IT-specialist Procurios (uit Wijk bij Duurstede) biedt verenigingen en stichtingen in Nederland vanaf vandaag een gratis community-platform aan, inclusief een eigen app, om hun activiteiten tijdens de coronacrisis op een minimaal niveau virtueel door te laten lopen. Zolang de crisis voortduurt kunnen organisaties hier gratis gebruik van maken.

door Redactie Vf

Het programma, met de naam /StayUnited', was al enkele jaren in ontwikkeling. Echter, door de coronacrisis van de afgelopen weken is er achter de schermen versneld gewerkt om ook het laatste component van het programma af te krijgen.

Normaal gesproken kosten dit soort oplossing natuurlijk geld. De kosten zijn onder andere afhankelijke van de groote van de afnemende organisatie. Procurios-opdrichter Jos Jelier: 

Maar vanwege de crisis hebben we besloten het roer om te gooien.

Implosie

Jos Jelier: 'Een onderbelichte kant van de crisis is het verenigingsleven in Nederland dat dreigt te imploderen. Het gaat in de berichtgeving momenteel vooral over de volksgezondheid en over de economie. Uiteraard is dat begrijpelijk. Maar wij merken, als specialist met verstand van een niche in de samenleving, dat ook de duizenden Nederlandse stichtingen en verenigingen en brancheorganisaties nauwelijks meer kunnen functioneren. En juist zij zijn belangrijk voor het in stand houden van de gemeenschapszin.'

Het programma, bestaat uit een chatfunctie en een community waar kennis en ervaring veilig kan worden uitgewisseld. Ook gaat Procurios de deelnemende organisaties met elkaar in contact brengen zodat ideeën relevant voor verenigingen en stichtingen in coronatijd kunnen worden uitgewisseld. Iedere organisatie krijgt, anders dan bij social media, zijn pakket in de eigen huisstijl. Verder ontvangt iedere deelnemer een eigen app.

Gratis zolang de crisis duurt

,,Artsen en verplegers werken momenteel keihard voor patiënten. Ondertussen verzorgen boeren, transportondernemingen en supermarkten de voedselketen. En dit is, vanuit onze specifieke kennis, onze bijdrage aan de samenleving'', aldus Jelier. Zolang de crisis duurt kan het programma geheel gratis worden gebruikt en in elk geval tot dertig september, of langer indien nodig is door de crisis. Procurios gaat proberen zoveel mogelijk verenigingen te helpen. Wel wordt voorrang gegeven aan patiëntenverenigingen en beroeps- en brancheorganisaties.

Meer info

Wil je gelijk gebruik maken van deze oplossing? Meld je dan nu aan via www.procurios.nl/stayunited. Ook voor meer informatie over het programma en de mogelijkheden kun je daar terrecht.   

Procurios is een IT-bedrijf gespecialiseerd in digitale oplossingen voor non-profitorganisaties. Procurios is ook Hoofdsponsor van de 13e editie van de Nationale Vakdag fondsenwerving die dit jaar plaats zal vinden op 8 september. (Aanvankelijk op donderdag 26 maart maar dat gaat niet door i.v.m. de corona epedemie). 

Meer over Stichtingen Verenigingen Brancheverenigingen Coronavirus Procurios Branche Community StayUnited

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close