Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Lilian Bóza gaat leidinggeven aan Cobra Museum in Amstelveen

Personalia

19 maart 2020

Vanaf april 2020 is kunstprofessional Lilian Bóza de directeur van het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Ze zal als directeur verantwoordelijkheid dragen voor de artistieke koers, de zakelijke ontwikkelingen en het algemeen beleid van het museum. Bóza is al sinds 2015 als bestuurslid betrokken bij het Cobra.

Lilian Bóza.
Lilian Bóza. © CoBrA Museum

door Redactie Vf

Bóza maakt al 25 jaar kunst toegankelijk voor een breed publiek. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden en werkte daarna onder andere voor het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Instituut Collectie Nederland. Sinds 1997 werkt ze in de mediawereld als programmamaker, redacteur en regisseur voor shows over kunst en cultuur. Zo werkte ze mee aan Tussen Kunst en Kitsch, 4Art, Kunstuur en Beeldenstorm.

‘Mijn ambitie is dat nog meer mensen zich thuis gaan voelen in het Cobra Museum en het museum zullen verlaten met een goed gevoel of nieuw verhaal. Want kunst scherpt de geest, verruimt de blik en geeft energie.'

Meer over Cultuur Museum Amstelveen Cobra Museum Lilian Bóza

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close