Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Beslissing over toekomst .org-domeinen uitgesteld door coronavirus

Kort & Goed

19 maart 2020

In verband met de uitbraak van het coronavirus is de beslissing over de toekomst van .org-domeinen voorlopig uitgesteld. De internetautoriteit zou op 20 maart (vrijdag) een keuze maken, maar de overname zou op korte termijn schadelijk kunnen zijn voor goede doelen die zich met de bestrijding van het coronavirus bezighouden, zeggen mensenrechtenorganisaties.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock / HK-PHOTOGRAPHY

door Redactie Vf

Het Public Interest Registry (PIR), de huidige beheerder van het .org-domein, ging woensdag akkoord met dertig dagen uitstel. Investeringsmaatschappij Ethos wordt de nieuwe eigenaar. Met de overname verandert het PIR in een organisatie met een winstoogmerk, iets wat volgens de goede doelen niet strookt met de doelstellingen van non-profits. De angst bestaat dat de kosten voor een .org-domein snel zullen oplopen. Nu betalen organisaties tien tot twintig euro per jaar voor hun domeinnaam.

Meer over .org Domeinen Internet Coronavirus CoVid-19 Online

Gerelateerde berichten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close