Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Goed Geld Gala Postcode Loterij: recordopbrengst van ruim 376 miljoen euro

Kort & Goed

4 maart 2020

Het is drie op een rij bij de Goed Geld Gala's van 2020. Na de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij kan ook de Postcode Loterij een recordbedrag schenken. De grootste loterij, met beneificanten actief op het gebied van mens en natuur, schenkt dit jaar ruim 376 miljoen euro.

Het Goed Geld Gala 2020 in Carré Amsterdam.
Het Goed Geld Gala 2020 in Carré Amsterdam.

door Redactie Vf

Herstel van Nederlandse biodiversiteit, het tegengaan van corruptie en straffeloosheid in Afrikaanse landen, hulp voor slachtoffers van seksueel geweld wereldwijd en zo verder: de miljoenenopbrengst van de Nationale Postcode Loterij komt dit jaar weer terecht bij een grote verscheidenheid aan goede doelen die werken aan een betere wereld, binnen en buiten Nederland.

Tijdens het jaarlijkse evenement in Amsterdam maakte de loterij bekend dat ze dit jaar maar liefst 376.584.531,- miljoen euro kan verdelen onder 123 organisaties. 105 goededoelenorganisaties ontvangen hun vaste, vrij te besteden bijdrage.

Dit jaar krijgen achttien organisaties een eenmalige schenking. Door deze schenkingen is een miljoenenimpuls voor maatschappelijk ondernemerschap, herstel van Nederlandse biodiversiteit, beschermen van mensenrechten en ‘s werelds grootste grensoverschrijdende natuurgebied in Afrika mogelijk.

Dorine Manson, managing director van de Postcode Loterij, is trots op de deelnemers. 'Hier doen we het voor. Zo kunnen meer dan 100 goededoelenorganisaties, waaronder Voedselbanken Nederland, Oranje Fonds, Het Rode Kruis, (stichting) AAP en Wereld Natuur Fonds die zich inzetten voor een rechtvaardige, groenere wereld, hun bijdrage aan een betere wereld kracht bijzetten.'

“We zijn ontzettend trots dat we dankzij onze trouwe deelnemers deze zo belangrijke schenkingen kunnen doen. Hier doen we het voor.”

Speciale aandacht voor maatschappelijk ondernemerschap

Winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en ontwikkelaar van het microkrediet Professor Muhammad Yunus, sprak tijdens de avond over de kracht van sociaal ondernemerschap: “Sociaal ondernemerschap werkt oneindig door. Als je dit op de juiste manier inzet, dan kunnen er ongelofelijk veel mensen van profiteren zonder dat het keer op keer geld kost.” Na zijn speech werd hij verrast met een cheque van bijna 2,5 miljoen euro voor zijn stichting Yunus & You Foundation. Met deze bijdrage kan de stichting de jeugdwerkeloosheid in Afrika tegengaan door financiële steun, training en advies aan sociaal ondernemers in Oeganda en Kenia.

Professor Muhammad Yunus

Miljoenen voor herstel van biodiversiteit

Verschillende organisaties kregen vanavond een bijdrage voor een project dat is gericht op het herstel van de biodiversiteit. Zo ontvangt Natuurmonumenten een bijdrage van 1,79 miljoen euro om aan de slag te gaan met het Naardermeer en de moerasnatuur te stimuleren, zodat de otter zich hier weer voorgoed kan vestigen. Onlangs werden ook Deltaplan BiodiversiteitIUCN NL en SoortenNL verrast met een bijdrage voor het herstel van Nederlandse biodiversiteit.

Recordschenking van ruim 376 miljoen euro voor mens en natuur

De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij ging in 2019 naar meer dan 105 goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Meer over Loterijen Goed Geld Gala PostcodeLoterij

Gerelateerde berichten

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close