Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Gates Foundation doneert in twintig jaar bijna 54 miljard dollar aan goede doelen

Kort & Goed

13 februari 2020

Bill en Melinda Gates hebben sinds de oprichting van The Gates Foundation al bijna 54 miljard dollar gedoneerd, schrijven ze in hun jaarlijkse Annual Letter waarin ze terugkijken op de afgelopen twintig jaar aan het hoofd van de stichting. Het geld ging onder andere naar het bestrijden van ziektes, onderwijs voor kinderen en andere goede doelen.

Logo van Bill and Melinda Gates Foundation
Logo van Bill and Melinda Gates Foundation

door Redactie Vf

‘De kern van het werk van onze stichting staat het idee dat ieder persoon de kans verdient om een gezond en productief leven te leiden. Twintig jaar later, ook al is er veel veranderd, is dat nog steeds het basisprincipe wat ons drijft’, schrijft het koppel Gates. Filantropie blijft volgens Bill en Melinda ook in de toekomst onverminderd belangrijk. ‘Filantropie neemt risico’s die overheden niet nemen en bedrijven niet durven nemen’.

De afgelopen twintig jaar kon de stichting 53,8 miljard dollar besteden aan haar hoofddoelen. Daarvan ging het overgrote deel naar ontwikkeling van de wereld (45 procent), maar ook naar gezondheidsdoelen zoals de bestrijding van HIV en de ontwikkeling van vaccinaties (29 procent) en verschillende Amerikaanse programma’s (16 procent).

Ook krijgt de Foundation een jaarlijkse bijdrage van 2,6 miljard dollar van zakenman Warren Buffett.

De Gates Foundation is de grootste goededoelenorganisatie ter wereld. Er werken liefst 1489 mensen voor de stichting.  

De hele brief van Bill en Melinda Gates is te lezen via Gatesnotes.com.

Meer over Filantropie Bill Gates Gates Foundation

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close