Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Postcode Loterij nu één-na-grootste goededoelenorganisatie ter wereld

Kort & Goed

16 december 2019

De loterijen van Novamedia, zoals de Goede Doelen Loterijen in Nederland en de Postcodeloterijen in een aantal andere landen, is aan de vooravond van haar dertigste jubileum een plekje gestegen op de wereldranglijst voor goede doelen. De organisatie van oprichter Boudewijn Poelmann bezet nu de tweede plek en moet nu alleen nog de Bill & Melinda Gates Foundation voor zich dulden op de lijst van private donoren.

Logo's van Goede Doelen Loterijen.
Logo's van Goede Doelen Loterijen.

door Redactie Vf

De lijst wordt ieder jaar opgemaakt door Giving, het magazine van City A.M. Zij hebben berekend dat de Loterijen gezamenlijk bijna 900 miljoen dollar hebben gedoneerd, een stijging van ongeveer vier procent ten opzichte van het jaar ervoor. Daarmee zijn ze de Britse charity Wellcome Trust voorbijgestreefd.

Poelmann kondigde het nieuws zondagmorgen aan tijdens het televisieprogramma WNL op Zondag op NPO1, waar hij vertelde over dertig jaar goed doen via een Loterij. ‘We gaan deze maand een mijlpaal door. In totaal gaan we deze maand, en dan reken ik ook de vier andere landen waar we ook een Postcode Loterij hebben mee, door de tien miljard euro heen die we kunnen hebben afdragen aan goede doelen.’

In de top-20 voor grootste private gevers van Europa, uit hetzelfde magazine, staan de Loterijen fier bovenaan. In die Europese lijst staan nog twee andere organisaties genoteerd die aan Nederland worden toegeschreven, waaronder Stichting Benevolentia van de familie Brenninkmeijer.

Meer over Loterijen Goede Doelen Loterijen Boudewijn Poelman PostcodeLoterij Giving Magazine IKEA Foundation Private donors

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close