Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Adriana Esmeijer verlaat Prins Bernhard Cultuurfonds per november

Personalia

28 januari 2020

De directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Adriana Esmeijer, gaat het fonds verlaten na de viering van het 80-jarig bestaan in oktober. Ze wil zich na negentien jaar aan het hoofd te hebben gestaan op haar persoonlijke toekomst gaan oriënteren.

Adriana Esmeijer.
Adriana Esmeijer. © Prins Bernhard Cultuurfonds // Sanja Marusic

door Redactie Vf

‘Ik heb intens van mijn negentien jaar als directeur genoten. Dankzij de generositeit van particuliere en institutionele schenkers hebben wij de afgelopen jaren tienduizenden projecten op het gebied van cultuur en natuur mede mogelijk gemaakt. Het fonds is inmiddels de grootste cultuurmatchmaker van Nederland. Ik ben heel trots op dat resultaat. Nu is het voor mij tijd om nieuwe uitdagingen te verkennen’, aldus Esmeijer.

De voorzitter van de Raad van Toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Pauline Meurs, is Esmeijer ‘ongelofelijk dankbaar’ voor wat ze voor het fonds heeft betekend. ‘Ze heeft het fonds op een unieke manier geleid en vele schenkers aan makers en andere initiatiefnemers gekoppeld. Het fonds heeft een stevige positie opgebouwd als private cultuurfinancier. Die positie koesteren wij en willen we graag verder uitbouwen.’

Meer over Cultuur Cultuurfonds Adriana Esmeijer Prins Bernhard Cultuurfonds

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close