Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Plannen Mona Keijzer 'draak van een maatregel' aldus voorzitter Goede Doelen Nederland in De Telegraaf

Kort & Goed

13 december 2019

In een paginagroot interview in De Telegraaf verwijst Jan van Berkel, voorzitter van Goede Doelen Nederland, de plannen van staatssecretaris Mona Keijzer om het bellen door goede doelen te beperken naar de prullenmand. Van Berkel noemt het 'een draak van een maatregel' en geeft aan hoe belangrijk het bellen voor goede doelen is.

Den Haag, 3 april 2018. Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.
Den Haag, 3 april 2018. Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. © © Rijksoverheid/Martijn Beekman

door Redactie Vf

Hij gaat ook in op de plannen om giften boven de € 15.000 openbaar te maken. Van Berkel: 'De politiek grijpt al snel naar heel algemene maatregelen. Minister Dekker wil ongewenste financieringsstromen naar ondermijnende praktijken in beeld krijgen en daarom moeten ook de namen van gulle gevers aan goede doelen openbaar worden gemaakt. Maar er zijn toch wel gerichtere maatregelen te bedenken?' Van Berkel wijst in dit verband ook op het potentiële gevaar voor de veiligheid van de gevers, wanneer grote giften openbaar worden die door ouderen zijn gedaan. Van Berkel verwacht er niettemin uit te komen met Minister Dekker, met wie over de materie contact is.

Lees hier het volledige artikel in De Telegraaf.

Lees het uitgebreide interview met Jan van Berkel, dat in het laatste nummer van 2019 verschijnt (17 december) nu al online!

Meer over SBF Mona Keijzer Jan van Berkel Telegraaf

Gerelateerde berichten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close