Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Kamervragen over onkostenvergoeding voor vrijwilligers Songfestival

12 december 2019

Er moeten afspraken komen voor – op zijn minst - een onkostenvergoeding voor de vrijwilligers die volgend jaar het Eurovisie Songfestival in goede banen gaan leiden. Om dat te bewerkstelligen hebben Kamerleden Harry van der Molen, Maurits von Martels (CDA) en Stieneke van der Graaf (CU) vragen gesteld aan de minister van Onderwijs en Media, Arie Slob.

Het Songfestival van 2020 vindt in Rotterdam plaats.
Het Songfestival van 2020 vindt in Rotterdam plaats. © Shutterstock // Mark Rademaker

door Redactie Vf

De Kamerleden benadrukten ‘dat een sterke samenleving niet kan bestaan zonder de tomeloze inzet van vrijwilligers, en dat het daarom van belang is om vrijwilligerswerk te waarderen, stimuleren en te ondersteunen’.

Vrijwilligers zullen een gigantische impact hebben op het succes van het evenement in Rotterdam, denken ook Lucas Meijs (hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk aan de Erasmus Universiteit) en Joost van Alkemade (directeur Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk). Zij vinden het niet kunnen dat technici en presentatoren wel onkosten mogen declareren, maar de vrijwilligers niet, schrijven ze in een ingezonden brief in de Volkskrant.

Na de eerste oproep voor vrijwilligers was gepubliceerd fronsten veel mensen hun wenkbrauwen. De lijst van taken en eisen? Lang. De vergoeding? Nul. 

Vrijwilligers worden geacht van 1 tot 18 mei beschikbaar te zijn, zonder vergoeding

Arie Slob zal de vragen binnenkort beantwoorden. Download de Kamervragen hier.

Meer over Vrijwilligers Vrijwilligerswerk Arie Slob Joost van Alkemade Lucas Meijs Songfestival

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close