Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Meerderheid Nederlandse donateurs geeft voorkeur aan Goed Doel mét keurmerk

Onderzoek Kort & Goed

9 december 2019

Uit onderzoek door DirectResearch blijkt dat 51% van de Nederlanders die een donatie overwegen eerder geven wanneer het goede doel een keurmerk heeft. Slechts een klein deel (16%) is van mening dat een keurmerk de keuze van een goed doel niet beïnvloedt.

CBF keurmerk erkend goed doel.
CBF keurmerk erkend goed doel.

door Redactie Vf

Wanneer de ruim vierhonderd ondervraagden worden aangespoord om na te denken over het hoofddoel van een keurmerk voor goede doelen, geeft 72 procent van de ondervraagden aan dat een keurmerk voornamelijk over de juiste besteding van het geld moet gaan. Daarnaast zegt acht procent dat een keurmerk vooral garanties moet geven over de betrouwbaarheid van een organisatie.

Afbeelding 1 onderzoek CBF (december 2019).pngAfbeelding 2 onderzoek CBF (december 2019).png

Over het onderzoek

Deelnemers aan het onderzoek zijn Nederlanders van achttien jaar of ouder die wel eens doneren aan een goed doel of hiervoor openstaan in de toekomst. De brutosteekproef is gewogen naar geslacht, leeftijd en opleiding. 419 personen hebben de gehele vragenlijst afgerond. Het onderzoek is uitgevoerd door DirectResearch in november 2019.

CBF Erkenning

Eén van de bekendste keurmerken voor goede doelen is de Erkenning van het CBF. Recent mochten zij een mijlpaal vieren: er zijn sinds november 600 goede doelen die Erkend zijn.

Bron: CBF
Meer over CBF Erkenning Erkend goed doel Keurmerk

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close