Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

‘Op Locatie’: alles over de nieuwe Code Nalaten in drie korte gesprekken

Podcast

21 oktober 2019

Op 12 september 2019 toog het Vakblad fondsenwerving naar het Smart Data Center in Nieuwegein voor de themabijeenkomst over de Code Nalaten, georganiseerd door Nederland Filantropieland. Een middag over het ontstaan en de toepassing van de nieuwe Code, het Erkenningsstelsel en een verhitte paneldiscussie als afsluiter. ‘Op Locatie’ sprak met drie hoofdrolspelers: Theo Hesen (Goed Nalaten), Elly Lont (werver nalatenschappen Greenpeace) en Will van Heugten (werver nalatenschappen Leger des Heils).

'Op Locatie' bij de bijeenkomst nalatenschappen. In de achtergrond de paneldiscussie (o.a. met podcastgasten Elly Lont en Will van Heugten)
'Op Locatie' bij de bijeenkomst nalatenschappen. In de achtergrond de paneldiscussie (o.a. met podcastgasten Elly Lont en Will van Heugten) © Redactie Vf

door Marijn Thijs

Aflevering 11: Theo Hesen vertelt wat je móét weten over de nieuwe Code

Laat je in door drie korte gesprekjes inlichten over de nieuwe Code Nalaten en wat het voor jou en je organisatie betekent. In de eerste aflevering spreekt presentatrice Petra Hoogerwerf met Theo Hesen (eigenaar Goed Nalaten, secretaris van de Commissie die de Code opstelde) over de behoefte aan een Code. Samen nemen ze de belangrijkste punten uit de Code, zoals transparantie en afhandeling, met je door. Luister het gesprek hier:

Aflevering 12: Elly Lont (Greenpeace) over nalatenschappen werven in de praktijk

In de andere twee afleveringen horen we van nalatenschappenwervers uit de praktijk: Elly Lont (Greenpeace) en Will van Heugten (Leger des Heils). Volgens Elly is het denken vanuit je doelgroep cruciaal, zodat je iedere generatie een kristalhelder en passend verhaal kan voorleggen. Verder bespreekt ze waarom transparantie in de communicatie rondom nalaten nu zoveel belangrijker is dan vroeger en wat ze concreet met de Code Nalaten kan doen. Het gesprek met Elly kan je hier beluisteren:

Aflevering 13: Will van Heugten (Leger des Heils) over de grootste valkuilen bij nalatenschappenwerving

Will van Heugten bespreekt de voor hem opvallende gebreken van de Code. Volgens hem mag de Code wel wat steviger ingezet worden, ter bescherming van de goede doelen en de sector als geheel. Door zijn ervaringen met de slepende casus Broekhuis waarin het Leger nog altijd verwikkeld is, is zijn visie op persoonlijke benoeming en betalen voor testamenten duidelijk: nooit doen! Hoe je als fondsenwerver uit de buurt van gevaarlijke valkuilen bij nalatenschapping blijft kun je hier horen:

Klik hier voor meer afleveringen uit de eerste jaargang van Op Locatie!

Meer over Leger des Heils Vakblad fondsenwerving Petra Hoogerwerf Nalatenschappen Op Locatie Greenpeace Theo Hesen Elly Lont Will van Heugten

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close