Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Zesde editie benefietgala Dance4Life levert ruim drie ton op

Kort & Goed

20 augustus 2019

Op 5 juli hield Dance4Life voor de zesde keer zijn benefietgala ‘Dance4Life’s Funky Fundraiser’. Vakblad fondsenwerving sprak over de avond op het Westergas in Amsterdam met de Fundraising & Event Manager van Dance4Life, Saskia Bos, die de organisatie van de gala-avond voor haar rekening nam.

De benefietavond bracht ruim drie ton op.
De benefietavond bracht ruim drie ton op. © Koen van der Zanden (Dance4Life)

door Marijn Thijs

De Funky Fundraiser, dat klinkt erg leuk! Wat houdt het precies in?

‘De Funky Fundraiser is een benefietgala met een show, een uitgebreid driegangendiner en een veiling voor ongeveer 250 tot 300 genodigden, waaronder ons netwerk van vaste donateurs, die we onze Friends4Life noemen. Na het gala was er een afterparty; daar waren ongeveer 400 mensen bij. We organiseren dit benefietgala met het doel fondsen te werven om ons internationale lesprogramma naar nog meer landen te kunnen opschalen.’

Hoe was de avond?

‘Het was een fantastische avond! We stonden in een prachtig aangeklede loods met lange witte doeken, een groot podium en loungebanken om een informele, gezellige sfeer te creëren. Verder kwamen er allerlei artiesten optreden: onder anderen onze ambassadeur Kenzo Alvares, Wolter Kroes en Patricia van Haastrecht van the Voice of Holland stonden op het podium. Ook werd er gedanst door een breakdancecollectief. Dat past natuurlijk heel goed bij ons doel.’

'Alle ambassadeurs en partners zijn enthousiast, omdat iedere sponsor zijn eigen expertise kan benutten'

Wat heeft het allemaal opgebracht?

‘We hebben 305.300 euro op kunnen halen! Een hele mooie opbrengst voor zo’n avond. En het allermooiste is: iedereen, zowel de sponsoren als de gasten, hebben eraan meegewerkt. We hebben de booths, de catering, de doeken rond het podium, de techniek, het personeel en de drank allemaal met sponsoring en met inzet van vrijwilligers kunnen realiseren.’

Dat moest vast een hele kluif zijn om te organiseren.

‘Zeker, daarom ben ik nu ook onwijs trots op deze productie. Als producent van het evenement ben ik van A tot Z bij de hele organisatie betrokken geweest. Er moet veel gepland en onderhandeld worden om ervoor te zorgen dat er op de dag zelf een compleet evenement staat. Als je dan het Westergas zo mooi aangekleed en zo vol ziet is het echt een droom die uitkomt. Alle aangehaakte ambassadeurs en partners zijn enthousiast, omdat iedere sponsor zijn eigen expertise kan benutten. Dat maakt het ontzettend leuk om in elkaar te zetten.’

De avond leverde dus ruim drie ton op. Zijn jullie tevreden met de avond en met de resultaten?

‘We zijn ontzettend trots op het resultaat! Het bedrag helpt ons dichter naar het einddoel, om zo veel mogelijk jongeren het Dance4Life lesprogramma kunnen bieden.’

Dit artikel stond ook in 'Kort en Goed' in het Vakblad fondsenwerving, die op 20 augustus 2019 op de mat viel.

Meer over Dance4life Vf 21-5 Benefiet

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close