Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Kijk en luister: hoe het Institute of Fundraising tegen seksuele intimidatie in de sector vecht

19 augustus 2019

Het Britse Institute of Fundraising (IoF) vraagt aandacht voor donateursdominantie en gevallen van seksuele intimidatie in de sector. Tijdens de Fundraising Convention, die begin juli in Londen werd gehouden, werd er door het fondsenwerversinstituut veel aandacht geschonken aan het probleem. Deze week lanceert het IoF een video met een discussie over het probleem.

Still uit video Institute of Fundraising: Isobel Michael, Ruby Bayley-Pratt en Heather Hill (vlnr)
Still uit video Institute of Fundraising: Isobel Michael, Ruby Bayley-Pratt en Heather Hill (vlnr)

door Redactie Vf

Voor de recentste aflevering van de IoF-serie ‘In Conversation’ sprak Isobel Michael, vice-voorzitter van de werkgroep ‘seksuele intimidatie in de fondsenwerving’ over de kwesties die spelen in de fondsenwervingssector, vooral rondom donateursdominantie en de gevolgen daarvan. Samen met Ruby Bayley-Pratt (Britse Rode Kruis) en Heather Hill (van Rogare, de fondsenwerversdenktank die onderzoek doet naar machtsrelaties in de sector) bespreekt Isobel hoe de scheve machtsverhoudingen kunnen leiden tot seksuele intimidatie. Ze praten over hoe de beerput sinds de start van de #MeToo beweging langzaam opengaat en welke stappen hooggeplaatste leiders moeten nemen om gevallen van misbruik tegen te gaan. Bekijk het gesprek hier:

Even verderop op het congres sprak Amanda Bringans, voorzitter van het IoF, met Vakblad fondsenwerving over hetzelfde onderwerp voor de podcast ‘Vf: Op Locatie’. Wanneer gastpresentator Jolan van Herwaarden vertelt over een badge van het Fundraising Magazine die zij gedurende het hele congres draagt vertelt Amanda meer over de vooruitstrevende positie van het IoF bij het bestrijden van seksuele intimidatie.

De podcast, die ook over de tocht naar erkende status van het instituut gaat, is te vinden via onze website, Spotify en iTunes.

Meer over Rogare Institute of Fundraising Intimidatie

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close