Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Recordbedrag gedoneerd bij Goed Geld Gala Postcode Loterij

5 maart 2019

Na de gala’s van de BankGiroLoterij en de VriendenLoterij van vorige maand heeft ook het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij een recordbedrag voor goede doelen opgeleverd. Dankzij de meespelende Nederlanders kon er in Koninklijk Theater Carré maandagavond liefst 370,6 miljoen gedoneerd worden aan 117 organisaties.

Het WNF en Greenpeace nemen hun donatie van de Postcode Loterij in ontvangst. In het midden staat Caroline Tensen.
Het WNF en Greenpeace nemen hun donatie van de Postcode Loterij in ontvangst. In het midden staat Caroline Tensen. © Roy Beusker

door Redactie Vf

Dit jaar gaf de Postcode Loterij extra financiële steun aan goede doelen en belangenorganisaties die zich inzetten voor het tegengaan van klimaatverandering en het beschermen van herstellen van natuur. Zij kregen in totaal ruim 51 miljoen euro geschonken. Het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace kregen een extra bijdrage voor hun Amazone-project, maar ook Urgenda, FSC, Natuur- en Milieufederaties en Peace Parks Foundation konden op steuntjes in de rug rekenen.

‘De natuur op onze planeet staat onder grote druk door klimaatverandering en de aantasting van ecosystemen,’ licht managing director van de Nationale Postcode Loterij Dorine Manson toe. ‘De Postcode Loterij is trots dat we een aantal van de organisaties die zich inzetten voor een betere wereld met extra donaties kunnen ondersteunen – zij maken het verschil.’

Natuur en Journalistiek

Lokale natuurorganisaties en voorvechters van de vrije journalistiek mochten forse donaties in ontvangst nemen. Eerder werd al bekend dat de Loterij het natuurproject Holwerd aan Zee financieel steunt. In Carré kwam daar nog een omvangrijke donatie bij waarmee Natuur&Milieu en Stichting de Noordzee levende riffen kunnen creëren aan de voet van windmolens op zee. Ook de journalistiek kon dus op een bijdrage rekenen: de Loterij gaf burgerjournalistiekinitiatief Bellingcat de fondsen om een trainingscentrum op te zetten en Free Press Unlimited kreeg geld om harder op te kunnen treden tegen misdaden tegen journalisten.

Last but not least kregen een aantal organisaties die meisjeseducatie en kinderrechten steunen een financiële injectie. Zo nam Gordon Brown, oud-premier van het Verenigd Koninkrijk, een cheque in ontvangst voor kinderrechtenorganisatie Theirworld. Daarmee kan de organisaties de toegang tot onderwijs voor kinderen in conflictgebieden verbeteren.

5,8 miljard

Ongeveer 3 miljoen Nederlanders spelen mee in de Postcode Loterij. De helft van hun inleg gaat naar goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Sinds 1989 kon de Loterij ruim 5,8 miljard euro schenken.

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Meer over Loterijen Goede Doelen Loterijen Goed Geld Gala

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close