Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Goede Doelen Loterijen delen 140,5 miljoen uit op Goed Geld Gala’s

19 februari 2019

Bij de jaarlijkse Goed Geld Gala’s van de Goede Doelen Loterijen in het Scheepvaartmuseum hebben dit jaar 54 goede doelen (VriendenLoterij) en 77 culturele organisaties (BankGiro Loterij) een donatie in ontvangst mogen nemen. In totaal konden de Loterijen, met behulp van haar deelnemers, ruim 140 miljoen euro schenken.

54 goede doelen mochten op 11 februari 2019 een donatie in ontvangst nemen.
54 goede doelen mochten op 11 februari 2019 een donatie in ontvangst nemen. © Roy Beusker Fotografie

door Redactie Vf

Goede doelen

Ieder jaar ontvangen de vaste goede doelen die aangesloten zijn bij de VriendenLoterij een extra steuntje in de rug op het Goed Geld Gala. In totaal kon de Loterij en haar ambassadeurs 61,1 miljoen euro schenken aan haar aangesloten doelen. Verder verwelkomde de VriendenLoterij een vijftal nieuwe goede doelen, waaronder Stichting Jarige Job, die zich richt op het organiseren van verjaardagsfeestjes voor kinderen die in arme gezinnen opgroeien.

Ook stelt de Loterij zich hard op tegen hoge medicijnprijzen door 5 miljoen te doneren aan de AMC Foundation en UMC Amsterdam. Zij kunnen op die manier zelf moeilijk toegankelijke of dure medicijnen gaan maken, om ze prominenter op de markt te brengen en mensen in lastige situaties te helpen. Daarna wil ze die kennis delen met andere geïnteresseerde partijen en onderzoek doen naar de wet- en regelgeving via een kennisplatform.

Cultureel erfgoed

Een dag later organiseerde de BankGiro Loterij haar Gala. Deze loterij zet zich in voor culturele instanties en het behoud en de ontwikkeling van cultureel erfgoed. Zo investeren de deelnemers van de Loterij indirect in de Nederlandse cultuur en haar musea. Dit jaar kon de Loterij een bedrag van 79,4 miljoen euro schenken: nog nooit eerder was dit bedrag zo hoog.

Mede door het grote aantal deelnemers kon ook de BankGiro Loterij een aantal extra bijdrages leveren. Zo kregen zowel het Mauritshuis en het Rijksmuseum een extra financiële injectie van ruim 1 miljoen euro om activiteiten te organiseren rondom het Rembrandtjaar, en ontving het Centraal Museum Utrecht een soortgelijk bedrag om het populaire Nijntje museum uit te bereiden.

Dankzij de hogere opbrengst kon de Loterij nog achttien andere culturele instellingen verblijden met een eenmalige donatie, bijvoorbeeld voor een specifiek project. Wie deze organisaties zijn is de vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Meer over Cultuur Loterijen Goede Doelen Goede Doelen Loterijen Goed Geld Gala

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close