Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Blockchaintechnologie, een gamechanger voor goede doelen

14 augustus 2023

Mensen geven aan organisaties die ze kennen, vertrouwen en waarderen. En met het ‘vertrouwen’ gaat het nog weleens mis. ‘Hoe weet ik dat mijn donatie goed wordt besteed?’ is een vraag die bij veel gevers leeft. Soms zijn er ook situaties waaruit blijkt dat er onzorgvuldig is omgegaan met donateurs. Bij de vraag waarom mensen niet geven, hoort steevast bij de veelgenoemde antwoorden: ‘Ik twijfel of mijn gift wel goed wordt besteed’ en ‘er blijft te veel aan de strijkstok hangen’. Tot voor kort was het niet altijd makkelijk aan te tonen of te controleren hoe giften worden besteed, anders dan via de jaarlijkse accountantscontrole. Blockchaintechnologie gaat daar serieus verandering in brengen!

De boodschappenrekening wordt na camera-registratie gekoppeld aan vluchtelingen in de database van UNHCR.
De boodschappenrekening wordt na camera-registratie gekoppeld aan vluchtelingen in de database van UNHCR. © UNHCR / Russ Juskalian

door Gerald van Dijk

In de afgelopen jaren heeft blockchaintechnologie zich bewezen als een veranderende kracht in verschillende sectoren. Blockchain, oorspronkelijk bekend als de gedecentraliseerde technologie achter digitale valuta zoals bitcoin, heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen. En gezien de ontwikkelingen in het digitale landschap, is het te verwachten dat die revolutie zich binnen vijf jaar zal voltrekken.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Doneren Transparantie Technologie Vluchtelingen Blockchain Efficiëntie UNHCR VF 25-4 Gerald van Dijk Smart contracts World Food Program

Gerald van Dijk

Gastauteur

Gerald van Dijk is een ervaren manager fondsenwerving die voor verschillende goede doelen heeft gewerkt, o.a. Dorcas, Ronald McDonald Kinderfonds en Open Doors. Vanuit zijn IT-achtergrond houdt hij ontwikkelingen op dit vakgebied nauwlettend in de gaten en zoekt hij naar kansen die het werk van goede doelen beter, sneller, efficiënter en transparanter kunnen maken.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close