Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Jacqueline van Osch over fondsenwerving: ‘We richten ons continu op de verbinding’

17 mei 2022

In de rubriek ‘Fondsenwervers over fondsenwerving’ zetten we de mens achter de non-profits centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt en hun visie op het vak. Deze keer: Jacqueline van Osch, fondsenwerver bij Stichting IMC Weekendschool, de stichting die kinderen uit wijken en op scholen waar dat het hardste nodig is laat kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Zij richt zich als fondsenwerver op de regio Oost-Nederland, bestaande uit Overijssel en Gelderland.

door Marijn Thijs

Je werkt nog niet zo heel lang als fondsenwerver, hoe ben je in de sector terechtgekomen?

‘Iemand maakte me attent op een functie bij Pluryn, een organisatie in de gehandicaptenzorg. Daar ben ik voor het eerst fondsenwerver geworden. Ik herinner me nog dat ze me vroegen of ik ervaring had. Dat had ik niet, maar ik was ervan overtuigd dat ik het kon met mijn achtergrond in marketing en relatiebeheer en als trainer. Ik heb alles al doende geleerd. Ik heb wel getwijfeld of ik een training of opleiding wilde doen, maar dat is er nooit van gekomen. Ik schreef plannen en projectaanvragen en ervaarde op die manier wat er goed of minder goed werkte. Op die manier ontdekte ik alles min of meer zelf en dat was ontzettend leuk en leerzaam. Na een jaar of drie kwam deze functie bij Stichting IMC Weekendschool langs.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Over fondsenwerving Educatie Jongeren Jacqueline van Osch Stichting IMC Weekendschool Vf 24-2 Nijmegen

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close