Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

HandicapNL viert jubileum: Zestig jaar streven naar eerlijke kansen voor iedereen

6 januari 2021

HandicapNL, vroeger bekend als het Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten, bestaat 60 jaar. Ondanks de naamswijzigingen door de jaren heen, is het doel altijd duidelijk geweest: de stichting maakt zich al die tijd al hard voor een samenleving waarin iedereen met een handicap – lichamelijk of geestelijk - volwaardig mee kan doen. ‘In ons land hebben ruim 2 miljoen mensen een handicap. Dat is één op de acht Nederlanders. Iets wat veel mensen zich niet realiseren’, vertelt Jeroen van de Koppel, manager Fondsenwerving en communicatie.

Foto gemaakt tijdens het Knoop Gala
Foto gemaakt tijdens het Knoop Gala © HandicapNL / NTR

door Caroline Vlietstra

Allereerst gaan we even terug naar het ontstaan van de stichting. Het Fonds verstandelijk gehandicapten is in 1959 opgericht als landelijk collectebureau. Tot die tijd werd er door ouders van kinderen met een handicap op eigen initiatief gecollecteerd. Het Revalidatiefonds volgde een jaar later. Vlak na de Tweede Wereldoorlog kreeg Nederland het eerste gespecialiseerde revalidatiecentrum, maar om revalidatie voor iedere Nederlander toegankelijk te maken werd het Revalidatiefonds in het leven geroepen. Lang hebben beide fondsen - Fonds verstandelijke gehandicapten en het Revalidatiefonds - succesvol zelfstandig geopereerd. Op 1 juni 2011 vallen de twee fondsen onder één overkoepelende stichting: Stichting Meedoen mogelijk maken. Per april 2018 gaan beide fondsen definitief samen onder de naam HandicapNL. Vanaf die dag vraagt HandicapNL aandacht voor álle Nederlanders met een beperking.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Jubileum Projecten HandicapNL Vf 22-8 Buddies

Caroline Vlietstra

Journalist Vf

Caroline is zowel fotograaf als journalist en werkt namens haar eigen bedrijf voor verschillende opdrachtgevers waaronder Veilig Verkeer Nederland, ZUIDAS.magazine, Tirol Werbung, Oranje Boven, Voigt Travel en UIT magazine. Voordat ze als freelancer aan de slag ging, werkte ze 29 jaar bij Dagblad De Telegraaf (TMG). Haar bureau stond op verschillende redacties waarvan de laatste 17 jaar bij de Reiskrant. Caroline is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close