Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

In gesprek met René Bekkers: Over filantropie en hoe het gesteld is met onze samenleving

Onderzoek Interview

9 juli 2019

Nadat hij enige tijd terug al benoemd was tot hoogleraar; hield professor dr. René Bekkers op donderdag 6 juni zijn oratie. Eerder op de dag had het Centrum voor Filantropische Studies van de VU, in het kader van De Dag van de Filantropie, ‘World Cafés’ georganiseerd. Daar kwamen belangstellenden uit de sector in korte sessies bijeen om met elkaar over diverse filantropische onderwerpen van gedachten wisselden.

René Bekkers, op archiefbeeld.
René Bekkers, op archiefbeeld.

door Jaap Zeekant

Ligt in de uitspraak in je oratie ‘De toestand van de filantropie is een weerspiegeling van de sociale relaties’ ook je eigen motivatie besloten om wetenschappelijk op dat gebied actief te zijn?

‘Dat is geen gemakkelijke vraag. Eigenlijk zijn er heel wat motieven. De belangstelling voor filantropie en vrijwilligerswerk gaat eigenlijk altijd over hoe het gesteld is met de samenleving, hoe het met ons gaat. Wat we voor elkaar over hebben. Gaat dat de goede kant op? Wat mij fascineert, is de bezorgdheid die er is over maatschappelijke cohesie. Er zijn altijd mensen die zeggen dat het helemaal de verkeerde kant opgaat. Er zijn ook mensen voor wie het glas halfvol is. Voor mij als onderzoeker is de vraag wat de feiten zijn. Wat gebeurt er daadwerkelijk? Gaat het feitelijk beter of slechter met de sociale cohesie? Wordt het feitelijk meer of minder?’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over René Bekkers Vf 21-4

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close