Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Bio Vakantieoord: op naar de 100 jaar

4 juni 2019

Op 21 maart 1927 werd door de toenmalige Nederlandse Bioscoopbond, op initiatief van bioscoopexploitant Abraham Tuschinski, Stichting ‘Bio-Vacantieoord’ opgericht. ‘Voor alle gezindten’ was de spreuk. Doel van deze stichting was het opzetten van een vakantieoord voor kinderen van wie de ouders het niet zo breed hadden. Hoe is Bio Vakantieoord ontstaan, waar staat de stichting tegenwoordig voor en wat zijn de plannen voor de toekomst? Aan het woord is Frans Wientjes, directeur van de stichting.

Bio Vakantieoord
Bio Vakantieoord © Stichting BIO

door Caroline Vlietstra

De iets oudere lezer zal zich de rammelende collectebus die in de bioscoopzalen rondging, nog goed herinneren. Mensen die een avondje uit waren, kregen een filmpje van Bio-Vacatieoord te zien. In de pauze ging de collectebus rond. De pers meldde: ‘Uiteraard komen in de bioscooptheaters vele menschen ter ontspanning bijeen. Hierin vonden tal van liefdadigheidsvereenigingen een welkome aanleiding om een beroep te mogen doen op den weldadigheidszin der bioscoopbezoekers.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Bio Vakantieoord

Caroline Vlietstra

Journalist Vf

Caroline is zowel fotograaf als journalist en werkt namens haar eigen bedrijf voor verschillende opdrachtgevers waaronder Veilig Verkeer Nederland, ZUIDAS.magazine, Tirol Werbung, Oranje Boven, Voigt Travel en UIT magazine. Voordat ze als freelancer aan de slag ging, werkte ze 29 jaar bij Dagblad De Telegraaf (TMG). Haar bureau stond op verschillende redacties waarvan de laatste 17 jaar bij de Reiskrant. Caroline is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close