Ben jij al lid? Van het Filantropisch Vakblad van Nederland?

Word lid!

Bio Vakantieoord: op naar de 100 jaar

Impact

4 juni 2019

Op 21 maart 1927 werd door de toenmalige Nederlandse Bioscoopbond, op initiatief van bioscoopexploitant Abraham Tuschinski, Stichting ‘Bio-Vacantieoord’ opgericht. ‘Voor alle gezindten’ was de spreuk. Doel van deze stichting was het opzetten van een vakantieoord voor kinderen van wie de ouders het niet zo breed hadden. Hoe is Bio Vakantieoord ontstaan, waar staat de stichting tegenwoordig voor en wat zijn de plannen voor de toekomst? Aan het woord is Frans Wientjes, directeur van de stichting.

Bio Vakantieoord
Bio Vakantieoord © Stichting BIO

door Caroline Vlietstra

De iets oudere lezer zal zich de rammelende collectebus die in de bioscoopzalen rondging, nog goed herinneren. Mensen die een avondje uit waren, kregen een filmpje van Bio-Vacatieoord te zien. In de pauze ging de collectebus rond. De pers meldde: ‘Uiteraard komen in de bioscooptheaters vele menschen ter ontspanning bijeen. Hierin vonden tal van liefdadigheidsvereenigingen een welkome aanleiding om een beroep te mogen doen op den weldadigheidszin der bioscoopbezoekers.’

Abonneer je op fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Caroline Vlietstra

Journalist Vf

Caroline is zowel fotograaf als journalist en werkt namens haar eigen bedrijf voor verschillende opdrachtgevers, waaronder Veilig Verkeer Nederland, LEVEN Magazine, Tirol Werbung en Voigt Travel. Daarvoor werkte 29 jaar bij de Telegraaf (TMG), waar haar bureau op verschillende afdelingen stond: ze was deel van de redacties Sport, Binnenland, Buitenland en Internet. Caroline is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.