Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Giftenaftrek niet in gevaar

19 juli 2018

Op 26 april 2018 heeft het kabinet een aantal beleidsvoornemens bekendgemaakt ten aanzien van fiscale regelingen voor goede doelen. Het kabinet spreekt hierin nadrukkelijk uit dat het hecht aan het continueren van de giftenaftrek en de ANBI-regelingen en dat is uiteraard goed nieuws. We schreven erover in nummer 2 dat 10 juli op de mat viel. Lees hier het hele artikel online.

door drs. Wilbert van Vliet (gastauteur)

Versobering van de regelingen is geen doel van de regering. In de reactie wordt wel een aantal suggesties gegeven tot een effectievere inzet van de giftenaftrek en de ANBI-regelingen. We noemen er enkele. Het kabinet denkt aan een (beperkte) uitbreiding van de publicatieplicht voor ANBI’s, een versoepeling van de liquidatiesaldobepaling voor ANBI’s en een versoepeling van de anti-oppot-eis voor ANBI’s. Verder wordt gedacht aan de invoering van een plafond voor de periodieke giften om constructies minder aantrekkelijk te maken en een wijziging ten aanzien van het onzekerheidsvereiste (overlijdenskansrisico) bij periodieke giften omdat dit als lastig wordt ervaren. Ook wil men de identiteit van de ontvanger van een gift opnemen in de aangifte inkomstenbelasting en/of renseignering van giften door de ANBI’s aan de Belastingdienst.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over ANBI-Regelingen Giftenaftrek Grote Giften Wilbert van Vliet Vf 20-2

drs. Wilbert van Vliet (gastauteur)

Gastauteur

Wilbert van Vliet is Tax Director bij Bureau voor notarieel-juridisch en fiscaal advies HvK Stevens.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close