Game Changer: Nike Boor van het Fonds Gehandicaptensport

Impact

1 maart 2018

In de serie Game Changers vragen we aandacht voor mensen en organisaties die op indrukwekkende, innovatieve en/of onconventionele wijze bijdragen (of hebben bijgedragen) aan het werken aan een betere wereld.

door Jaap Zeekant

Het Fonds Gehandicaptensport bestaat al ruim veertig jaar en is opgericht door Alfred van Emden (1909 - 1993), die in de naoorlogse periode een grote rol heeft gespeeld bij de opbouw van de charitas, onder andere als algemeen secretaris en later als directeur van het Nederlandse Rode Kruis, en oprichter en secretaris van de Algemene Loterij Nederland. Het ministerie van WVC nam eind jaren 80 het initiatief om allerlei sportorganisaties voor gehandicapten bijeen te brengen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot het fonds zoals we dat nu kennen. Directeur Nike Boor slaagt erin om op vindingrijke en onconventionele wijze de fondsenwerving en de doelstellingsactiviteiten met elkaar te laten samensmelten.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Advertentie

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving, waarvan hij – ruim twintig jaar geleden - ook oprichter is. Jaap heeft meer dan veertig jaar ervaring met alle facetten van de professionele fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.