Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Game Changer: Nike Boor van het Fonds Gehandicaptensport

1 maart 2018

In de serie Game Changers vragen we aandacht voor mensen en organisaties die op indrukwekkende, innovatieve en/of onconventionele wijze bijdragen (of hebben bijgedragen) aan het werken aan een betere wereld.

door Jaap Zeekant

Het Fonds Gehandicaptensport bestaat al ruim veertig jaar en is opgericht door Alfred van Emden (1909 - 1993), die in de naoorlogse periode een grote rol heeft gespeeld bij de opbouw van de charitas, onder andere als algemeen secretaris en later als directeur van het Nederlandse Rode Kruis, en oprichter en secretaris van de Algemene Loterij Nederland. Het ministerie van WVC nam eind jaren 80 het initiatief om allerlei sportorganisaties voor gehandicapten bijeen te brengen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot het fonds zoals we dat nu kennen. Directeur Nike Boor slaagt erin om op vindingrijke en onconventionele wijze de fondsenwerving en de doelstellingsactiviteiten met elkaar te laten samensmelten.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 19-8 Fonds Gehandicaptensport Nike Boor

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close