Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Een brief van de notaris: Wat nu?

16 mei 2017

Voor diverse instellingen is een dergelijke brief een regelmatige gebeurtenis. Zij zullen er in het algemeen wel raad mee weten. Maar de belangstelling voor het werven van nalatenschappen groeit. En dus zullen er ook steeds vaker instellingen zijn die zo’n brief voor het eerst krijgen. We vroegen Henk de Graaf van Centrum Nalatenschappen om speciaal voor hen in kaart te brengen, wat er dan moet gebeuren.

door Gastauteur: Henk de Graaf

‘Zoals hieruit moge blijken bent u aangewezen tot erfgenaam voor het 1⁄2 gedeelte van haar nalatenschap. Het saldo van de nalatenschap bedraagt circa honderdtwintigduizend euro (€120.000,-), zoals blijkt uit een kopie van het bankafschrift in de bijlage.’ Een passage uit een brief van de notaris. Het goede doel ontvangt een dergelijke brief bij het ontvangen van een erfstelling. In dit voorbeeld, is het goede doel mede-erfgenaam. Het ontvangen van een nalatenschap is iedere keer weer een aangename verassing voor goede doelen. Het geld dat hieruit vrijkomt, kunnen zij weer inzetten om aan hun doelstellingen te werken. Voordat het echter zover is, gaat er soms een ingewikkeld proces aan vooraf. Waar moet het goede doel op letten? Wat zijn de valkuilen? En bovenal, hoe zijn deze te voorkomen?

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 19-3 Nalatenschappen

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close