Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Onderzoek Legacy Foresight toont aan. Groei nalatenschappen zet door

Onderzoek

1 september 2015

In opdracht van acht Nederlandse ontvangers van nalatenschappen is deze zomer onderzoek verricht naar de Nederlandse ‘markt’ voor nalatenschappen. De intentie is om het onderzoek jaarlijks te herhalen. Dit jaar waren de deelnemers Artsen zonder Grenzen, Hartstichting, Leger des Heils, Unicef, Nierstichting, Liliane Fonds, Greenpeace en Wakker Dier. De monitor geeft tevens een marktprognose voor de komende tien jaar en een vooruitblik naar een nog langere periode. Het onderzoek is een initiatief van nalatenschappenspecialist Arjen van Ketel, die daarvoor het gerenommeerde Britse Legacy Foresight naar Nederland haalde. We vroegen enkele deelnemers naar hun ervaringen.

door Jaap Zeekant

n het net verschenen 2015 Dutch Legacy Marketing Snapshot Report wordt ingegaan op de belangrijkste factoren voor de middellange termijn en de factoren die daarna een grotere invloed zullen hebben. Ondanks de recessie was de toename van de markt voor nalatenschappen de afgelopen jaren al substantieel. De komende tien jaar zal die groei sterker doorzetten. Het voorspellingsmodel laat zien dat demografische factoren belangrijker zijn dan de economische factoren. Een andere opmerkelijke waarneming is dat nieuwe en kleinere organisaties de snelste groeiers blijken te zijn.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Leger des Heils Hartstichting UNICEF Artsen Zonder Grenzen Nalatenschappen Arjen van Ketel Greenpeace Legacy Foresight Vf 17-5

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close