Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Babyboomers gaan nalaten

Column

20 november 2014

Bart, een wat oudere sportvriend, is nu een jaar met pensioen. Tenminste, hij ontvangt AOW, verder werkt hij in zijn eigen tempo lekker door. Hij heeft altijd mooie verhalen over zijn reizen en over nieuwe projecten.

door Arjen van Ketel

Als lid van de ‘lost generation’ kan ik wel jaloers zijn op die babyboomers. Bijna 2,5 miljoen kinderen werden er geboren van 1946 tot 1955. Een nieuwe generatie, die niet meer de armoede zou kennen van voor de oorlog, trad aan. Alles kon, grenzeloos waren de mogelijkheden in opleiding, werk, liefde en relaties. Alleen al met een brommer en rock-’n-roll deed je in 1975 mee. En idealen! Voor het eerst hadden jongeren geld te besteden. Lonen stegen, er was anticonceptie en een (koop)huis lag in het verschiet. En wie zich een koophuis kon veroorloven, maakte een goede keuze: de waarde steeg en de hypotheek is nu (vrijwel) afbetaald. In 2010 bereikten de eerste babyboomers de AOW-leeftijd. Mijn vriend Bart volgde drie jaar later. Met meer geld dan de generaties voor hem.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 16-7

Arjen van Ketel

Gastauteur

Arjen van Ketel is consultant, trainer en onderzoeker. Hij zal de komende jaren zijn consultancy en trainingen net als de Legacy Monitor onder de vlag van Legacy Futures voortzetten.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close