Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

‘Als het KWF een ton wil ophalen, moeten ze niet gaan crowdfunden’

1 oktober 2014

Op 24 september werd in de Beurs van Berlage te Amsterdam het boek Crowdfunding: de hype voorbij gepresenteerd. Wij waren er bij, lazen het boek en spraken met een van de auteurs: sociaal en cultureel ondernemer Koen van Vliet. Over het boek, crowdfunding in het algemeen en de toepassing binnen de fondsenwerving.

door Wiebe de Graaf

Crowdfunding, het heeft een magische bijklank: iedereen is een potentiële investeerder of donateur. Iedereen is bereid om jouw zoetste droom te verwezenlijken. En zo leek het ook te beginnen. Particulieren of start-ups hadden een leuk, maatschappelijk relevant of potentieel winstgevend idee en verkregen miljoenen van de crowd op investeringsplatformen als Indiegogo en Kickstarter. Een massabeweging leek geboren, goede doelen raakten bovendien in verwarring. Vragen om een beetje geld aan velen? Dat is toch wat wij doen, heet dat nu ineens crowdfunding? Wat kunnen en moeten wij hiermee, vroeg men zich af?

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 16-6

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close