Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Slechte doelen?

14 juni 2014

Sinds enkele jaren geleden dat prachtige Convenant door overheid en filantropische sector werd ondertekend, wordt geprobeerd nieuwe regels te bedenken, die ervoor zorgen dat alles een beetje behoorlijk loopt bij de fondsenwervende instellingen. Dat gaat niet echt voorspoedig.

door Jaap Zeekant

We hebben op fondsenwerving.nl een zo compleet mogelijk overzicht gezet van de enorme hoeveelheid papier die in dit verband is geproduceerd. Je wordt er niet blij van. Wat we nodig hebben is een goed hanteerbaar en inzichtelijk stelsel van gedragsregels, die voor elke fondsenwervende non-profit gelijk zijn. Want alleen dan zijn er gelijke kansen. Ik begrijp dat de overheid wat extra eisen stelt aan die instellingen, die van fiscale voordelen willen profiteren, maar ook dat moet beperkt blijven tot het hoogstnoodzakelijke. Op principiële gronden dient de overheid zich zo min mogelijk met het particuliere initiatief in te laten. Hoewel ik de indruk heb dat hoofdrolspelers zoals Minister President Mark Rutte en Staatssecretaris Fred Teeven die uitgangpunten delen, lijkt het nu alsof ze de brancheorganisaties van fondsenwervende instellingen, tegenover zich vinden. Dat is de omgekeerde wereld.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 16-4

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close