Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Vakdag 2024 - Workshops: Trends in geefgedrag (GIN) & Gaan we wel echt vooruit?

Nieuws

10 juli 2024

Ook dit jaar hebben we weer een gevarieerd programma aan workshops en panels. Vandaag kunnen we de eerste twee aankondigen: de onderzoekers van Geven in Nederland verzorgen een sessie rond de trends in geefgedrag en wat deze in de praktijk betekenen, en Ilja de Coster vraagt zich in zijn workshop af: gaan we wel echt vooruit als we doorgaan zoals we bezig zijn?

door Redactie Vf

Trends in geefgedrag (Geven in Nederland)

Sprekers: René Bekkers, Marlou Ramaekers en Stephanie Koolen-Maas (Vrij Universiteit Amsterdam)

Prof. dr. René Bekkers, dr. Marlou Ramaekers en dr. Stephanie Koolen-Maas gaan in op de onderzoeksresultaten uit ‘Geven in Nederland 2024’. Geven in Nederland geeft o.a. antwoord op de volgende vragen: Uit welke bronnen zijn vrijwillige bijdragen aan goededoelenorganisaties afkomstig? Wat is de waarde van de bijdragen van Nederlandse huishoudens, nalaters, fondsen, bedrijven en loterijen? Welke maatschappelijke terreinen ontvangen hoeveel steun en op welke manier? Hoe zijn de hoogte en de wijze van geven in de afgelopen jaren veranderd?

In deze sessie gaan ze in op verschillende trends die ze zien we in het geefgedrag in Nederland. Wat betekenen deze trends voor fondsenwervers en welke inzichten kunnen de onderzoeksresultaten fondsenwervers opleveren? Aan de hand van diverse resultaten praten en reflecteren de onderzoekers met fondsenwervers over verschillende trends en wat deze in de praktijk betekenen.

Nog geen ticket? Zorg ervoor dat je erbij bent!

Zoals we nu gaan, gaan we wel echt vooruit?

Spreker: Ilja de Coster (The DonorVoice) 

Vooruit! Als fondsenwervers gaan we vooruit. Toch zijn we vaak onvoldoende zelfkritisch: gaan we wel echt goed vooruit? Al jaren stelt Ilja de Coster hypes in fondsenwerving in vraag en analyseert hij data. In deze sessie brengt hij verschillende conclusies samen in een zoektocht naar de vraag hoe we dan wél echt vooruit kunnen gaan.

Een tipje van de sluier? Het gaat om een combinatie van inzicht in behavioural science en donorpsychologie, steeds opnieuw data-analyses doen en steeds verder onze processen optimaliseren. 

Opgelet! Deze sessie enkel toegankelijk voor wie kritische zelfreflectie niet schuwt en écht vooruit wil.

Meer over Vakdag Fondsenwerving Geven in Nederland Ilja De Coster René Bekkers Geefgedrag Psychologie VU Amsterdam Stephanie Koolen-Maas Data-analyse Marlou Ramaekers Vakdag 2024 Behavioural Science

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close